Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Șase angajați ai penitenciarelor din Târgu Jiu și Vaslui, confirmați pozitiv

ro

18 Jul, 2020 15:14 1464 Marime text
 
  • În ambele locuri de deținere, misiunile specifice se derulează în condiții optime, fără disfuncționalități. 

Administrația Națională a Penitenciarelor informează că, astăzi, 18.07.2020, doi angajați ai Penitenciarului Târgu Jiu și patru angajaţi ai Penitenciarului Vaslui au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.
 
Aceștia au exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea echipamentului de protecție. Poliţiştii de penitenciare confirmaţi pozitiv la Penitenciarul Vaslui sunt contacţi ai cazului comunicat în data de 08.07.2020.
 
În prezent, la nivelul celor două locuri de deținere, se derulează ancheta epidemiologică.
 
Din punct de vedere administrativ, în conformitate cu metodologia de intervenție a sistemului penitenciar, primele măsuri dispuse vizează: scoaterea din serviciu a posibililor contacți și înlocuirea acestora cu personal de rezervă,
dezinfectarea tuturor spațiilor, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, informarea persoanelor private de libertate cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaților, monitorizarea medicală preventivă a persoanelor custodiate, implementarea recomandărilor Direcțiilor de Sănătate Publică competente.

În ambele locuri de deținere, misiunile specifice se derulează în condiții optime, fără disfuncționalități.
 
În continuare, având în vedere dinamica accelerată a transmiterii virusului SARS-CoV-2 la nivel național, începând cu data de 20.07.2020, se suspendă desfășurarea activităților lucrative cu persoane private de libertate la puncte exterioare de lucru.
 
Totodată, pentru preîntâmpinarea oricăror situații de risc și pentru asigurarea continuității în activitate, angajații sectorului administrativ, din toate unitățile subordonate, vor relua exercitarea atribuțiilor de serviciu în program de lucru secvențial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii