Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Regeneron, tratamentul experimental administrat lui Trump

ro

08 Oct, 2020 10:38 1782 Marime text

Tratamentul experimental cu anticorpi folosit de medicii din Statele Unite pentru a îl trata pe Donald Trump de Covid-19 a fost realizat cu ajutorul unor mostre de plasmă sangvină care provin de la 3 pacienți vindecați de coronavirus din Singapore, relatează MSN News, citat de digi24.ro. 

Deși președintele american a fost externat din spital deja de luni, la doar trei zile după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, nu există nicio garanție că lupta sa cu boala s-a terminat.

Donald Trump, unul dintre cei mai puternici lideri din lume, a avut acces la cele mai bune tratamente posibile pentru Covid-19, inclusiv acest tratament experimental care a fost dovedit eficient, însă nu a fost însă aprobat pentru folosire la scară largă de administrația medicamentului americană.

Tratamentul a fost conceput de compania americană Regeneron. Luni, revista Asian Scientist a scris că anticorpii folosiți în tratamentul Regeneron pe care l-a primit președintele Trump au fost obținuți din eșantioane de sânge de la trei pacienți din Singapore.

Studiile au arătat că plasma de la pacienți vindecați ar putea fi folosită pentru tratarea sau prevenirea bolii. Folosirea acestui tratament la scară largă, însă, a fost imposibil până acum pentru că este foarte dificilă obținerea de suficient sânge de la voluntarii vindecați.

Donald Trump a spus, după reîntoarcerea la Casa Albă că „se simte mai bine decât acum 20 de ani” și i-a îndemnat pe americani să nu se teamă de virus.

Criticii săi au subliniat că americanii de rând nu vor avea acces la tratamentul primit de președintele Statelor Unite. Conform lui Dr. Jonathan Renier, profesor de medicină la Universitatea George Washington spune că „președintele ar fi singurul pacient de pe planetă care primește această combinație specifică de medicamente”.

Sursa foto: Facebook/ Donald J. Trump

Citește și: Donald Trump, președintele SUA, testat pozitiv pentru coronavirus
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii