Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă face noi precizări

ro

12 Jul, 2020 21:29 924 Marime text
  • Arafat: faptul că a crescut numărul testelor nu a scăzut procentul din teste.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, dr. Raed Arafat, a declarat duminică, la Antena 3, că 50% din infectările cu noul coronavirus vin de la asimptomatici.
 
”Problema e câte persoane sunt active, câte persoane în acest moment încă poartă virusul și câte persoane sunt în comunitate care transmit”, a spus Raed Arafat, duminică seară, la emisiunea ”Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu”.
 
Şeful DSU a amintit de un studiu făcut la o universitate din Statele Unite, studiu care a fost publicat săptămâna trecută. Acest studiu arată foarte clar că peste 50% din infectările cu noul coronavirus se preiau de la persoanele asimptomatice care se află undeva printre noi.
 
50% din infectări vin de la asimptomatici
 
”Este un studiu oficial, publicat și răspândit”, a zis Arafat.
 
Potrivit șefului DSU, cazurile active în prezent în România ne arată că este o transmitere în comunitate. ”Transmiterea asta se face dacă intri în contact cu o persoană asimptomatică, cam asta se întâmplă acum în comunitate”, a punctat Raed Arafat.
 
”La acest moment, indiferent câte teste am făcut, procentul din teste a rămas tot pe acolo. Faptul că a crescut numărul testelor nu a scăzut procentul din teste. Noi suntem pe la 4%-5% (teste pozitive -n.red.)”, a mai spus Arafat la Antena 3.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii