Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Prefectura Tulcea, precizări importante

ro

20 Apr, 2020 14:56 1917 Marime text
Reprezentanții Prefecturii Tulcea anunță că până azi, la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 492 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă, când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 68 persoane si au intrat un număr de 47 persoane.

Astfel, până astăzi, 20 aprilie au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 3837 de persoane. De asemenea, la această dată, 20.04.2020, se află în carantină un număr de 111 persoane. Până la data de astăzi au ieşit din perioada de carantină 394 persoane. Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 276.

De asemenea, până azi au fost testate 381 de persoane, din care 37 persoaneau fost testate ieri 19.04.2020.

Din cele 381 de persoane testate până în prezent au fost confirmate 35 persoane care au fost internate pentru a primi tratament. Până la această dată,  pentru judeţul Tulcea nu s-a înregistrat niciun deces, 25 de persoane sunt încă internate iar zece persoaneau fost declarate vindecate şi au fost externate.

 În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi s-au efectuat controale la 328 locuinte, din care la306 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 22 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 468 persoane, dintre acestea 391 de către lucrători ai Poliţiei şi 77 de către lucrători ai Jandarmeriei. 

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieșit faptul că nu toate persoaneleau respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 19.04.2020, 46 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 8 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 186.000 lei, din care 170.000 lei aplicate de poliţişti si 16.000 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulceaau aplicat un număr de 3.067 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 8.637.864 lei.

Astăzi, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore și, cu precădere, modul în care a decurs acțiunea de supraveghere a cartierului Bendea din oraşul Babadag, cartier aflat în carantină.

La şedinţa Grupului de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi a fost invitat şi a participat şi primarul oraşului Babadag, Georgian Caraman, care a prezentat o serie de măsuri care vor veni în sprijinul persoanelor din zona carantinată, măsuri privind o mai bună aprovizionare cu alimente şi bunuri de strictă necesitate, iar preşedintele filialei de Cruce Roşie Tulcea, dr. Dumitru Vâlcu, a anunţat membrii Grupului de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență că mâine, 21.04.2020 vor fi transferate la Tulcea, din depozitul central în cel regional, pachete cu produse de igienă destinate şi pentru persoanele aflate în carantină în Cartierul Bendea din oraşul Babadag.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii