Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Pfizer studiază siguranţa unei a treia doze de vaccin

ro

30 Jun, 2021 07:53 1050 Marime text
  • Rezultatele din prezent arată că indicii de imunizare în cazul primelor persoane vaccinate cu schema completă se menţin la peste 90% şase luni mai târziu.
Compania farmaceutică americană Pfizer efectuează în prezent un studiu de evaluare a siguranţei unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 de consolidare şi care să fie eficace împotriva variantelor coronavirusului SARS-CoV-2, a declarat marţi directorul general al Pfizer Spania, Sergio Rodriguez, potrivit agenţiei EFE.

Pfizer desfăşoară studii asupra tuturor variantelor coronavirusului SARS-CoV-2 care apar, „de la cele iniţiale şi până la cele care au apărut mai târziu'', la ora actuală fiind în desfăşurare un studiu asupra variantei Delta (varianta indiană), care se transmite de două ori mai rapid decât tulpina iniţială, a mai spus reprezentantul companiei farmaceutice, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, el a menţionat că sunt în curs evaluări privind imunitatea oferită de serul Pfizer-BioNTech deja folosit, iar rezultatele din prezent arată că indicii de imunizare în cazul primelor persoane vaccinate cu schema completă se menţin la peste 90% şase luni mai târziu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii