Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Oficial de la Parchetul General despre cazul senatorului PNL de Constanța Vergil Chițac

ro

16 Mar, 2020 16:32 4843 Marime text
Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au deschis un dosar penal in rem cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal, în cazul senatorului PNL de Constanța Vergil Chițac.
 
Oficialii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au precizat pentru ZIUA de Constanța faptul că cercetările sunt derulate în prezent față de faptă.
 
Iată informarea oficială:
 
În cursul zilei de astăzi, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19. Menționăm că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție.
 
„Momentan este analizată toată situația! Dumnealui a spus că nu ar fi fost anunțat. Pe de altă parte, din presă, rezultă că cei de la Bruxelles au trimis o comunicare. Vedem dacă vor fi găsiți vinovați și alți funcționari dacă nu au anunțat“, au mai precizat oficialii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii