Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Noi precizări în cazul femeii de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

ro

14 Mar, 2020 12:28 1687 Marime text
Cazul 92, femeia de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, care s-a întors din Dubai în 8 martie 2020 și a fost confirmată pozitiv în data de 13 martie 2020 este un angajat al Ministerului Sănătății și nu o persoana din județul Mureș, conform Ministerului Sănătății.


 „Această eroare din comunicarea inițială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituției Ministerului Sănătății și cel folosit pentru județul Mureș.

Menționăm că, în prezent se află în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și recoltarea probelor, la fel ca la fiecare caz depistat pozitiv. De asemenea, contacții direcți ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu.

În cadrul Ministerului Sănătății au mai fost luate și alte măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. A fost limitat programul cu publicul și au fost stopate audiențele pentru o lună de zile. Au fost distribuite măști și produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe. La intrarea în instituție sunt completate chestionarele pentru monitorizare.

Reamintim că, rezultatele testelor ministrului Sănătății, Victor Costache și secretarului de stat, Nelu Tătaru sunt negative”, este precizat în cazul confirmat de Ministerul Sănătății.

Sursă foto (cu rol ilustrativ) : Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii