Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Autoritățile se pregătesc pentru valul 4 al pandemiei. Ce spune șeful DSU, Raed Arafat (video)

ro

24 Aug, 2021 13:39 2098 Marime text
  • Restrictiile vor reveni zonal, în funcție de rata incidenței din localitatea respectivă.
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a declarat că autoritățile au solicitat numărul maxim de paturi disponibile la fiecare unitate spital.

„Pentru că știm că pandemia cu varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii, am solicitat unităților sanitare și Direcțiilor de Sănătate Publică, numărul maxim de paturi disponibile, şi ordinea în care punerea la dispoziţie a acestor paturi se face de către fiecare secţie”, a transmis pentru Digi24, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

Ea a mai precizat că a solicitat şi necesarul de personal pentru completarea secţiilor de Terapie intensivă, precizând că, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, se vor trata „cu celeritate" cererile de detaşare, tocmai pentru a răspunde acestor nevoi.

Întrebat dacă vor exista restricții pentru persoanele nevaccinate, dr. Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că el vede altfel lucrurile.

„Eu le văd altfel. Înainte erau restricții pentru toți. Acum poate că vor fi permisii pentru unii ca să nu ajungem la restricții pentru toți. E un pic altfel situația. Nu țintim persoanele nevaccinate. (…) Încercăm să menținem niște activități”
 
Noi ce facem este să aplicăm măsuri de sănătate publică care să limiteze răspândirea.

Varianta nouă poate să se raspândească foarte rapid, e suficient un contact de 2-3 minute, fără mască. (…) bineînțeles, urmărim incidențele, urmărim impactul, urmărim fiecare zonă”, a declarat dr. Raed Arafat.

 
Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai precizat că se dorește modularea situației și că evoluția pandemiei „depinde de noi, în final”.

De asemenea, autoritățile spun că nu au în vedere o carantină totală, ci restricțiile vor reveni zonal, în funcție de rata incidenței din localitatea respectivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii