Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus 872 militari și 236 mijloace tehnice au acționat în București și în țară. Echipaje prezente și la Vama Veche și Ostrov

ro

30 Mar, 2020 18:13 1113 Marime text

În intervalul 29 martie ora 16.00 - 30 martie ora 16.00, un număr de 872 militari și 236 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 148 misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albița (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Bechet (Dolj), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1 și 2, Vărșand (Arad), Halmeu și Petea (Satu Mare), Borș și Oradea (Bihor), patrulare în comun cu forțele MAI în Capitală și în alte localități din țară, transport echipamente medicale și alte materiale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic și transport persoane. Totodată, în Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr de 268 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Începând de duminică, 29 martie, a fost înființată o linie telefonică TELVERDE, cu numărul de apel 0800.410.990, pentru sprijinirea veteranilor și văduvelor de război pe perioada stării de urgență, în perioada măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei COVID-19.

La Constanța sunt în derulare lucrările de amenajare la Spitalul Modular de Izolare și Tratament, care va funcționa ca o extindere a Secției de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autoritățile centrale și locale printr-un număr de 785 misiuni, la care au participat 5274 militari și 1617 mijloace tehnice, iar la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr total de 5046 teste.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii