Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNCCI Măsuri în contextul diminuării temporare a livrărilor de vaccin

ro

27 Jan, 2021 10:05 1143 Marime text
  • Necesarul de doze de vaccin solicitat de centrele de vaccinare se va verifica de fiecare DSP, luând in considerare numărul de persoane programate in platforma STS. Față de acest număr se va accepta numai necesarul estimat pentru vaccinarea persoanelor din centre rezidenfiale, dializați, nedeplasabili (echipe mobile), necesar care va fi in responsabilitatea DSP, a transmis Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2.
 Pentru buna gestionare a campaniei de vaccinare impotriva COVID-19, in contextul diminuării temporare a livrdrilor de vaccin, se vor adopta următoarele măsuri:

- Necesarul de doze de vaccin solicitat de centrele de vaccinare se va verifica de fiecare DSP, luând in considerare numărul de persoane programate in platforma STS. Față de acest număr se va accepta numai necesarul estimat pentru vaccinarea persoanelor din centre rezidenfiale, dializați, nedeplasabili (echipe mobile), necesar care va fi in responsabilitatea DSP.

- incepând cu data de 28 ianuarie, persoanele cu funcții esențiale programate in platforma pentru doza I de vaccinare se reprogramează, prin grija STS, pentru data de 8 februarie. Aceste persoane se reprogramează in ordinea programirilor inițiale și la centrele de vaccinare la care au fost programate inițial.

- incepând cu data de I februarie se va incepe și utilizarea vaccinului Moderna, după cum urmează:

În zilele de 1 și 2 februarie toate persoanele programate la doza I vor fi vaccinate cu Moderna.

Din ziua de 7 februarie - din nou, toate persoanele programate la doza 1 se vor vaccina cu Moderna.

- Se menfine același ritm de vaccinare cu doza I pentru restul persoanelor programate in etapa 2 (cu excepția persoanelor cu funcții esențiale care urmează a fi reprogramate).

- Se continuă vaccinarea persoanelor din centre rezidențiale, a dializaților, a persoanelor nedeplasabile, a persoanelor fără adăpost.

- Se asigurd doza de rapel cu vaccin Pfizer pentru toate persoanele, conform programărilor.

- Vaccinarea prioritară a personalului din invățamânt se amdnl pentru o dată care va fi anuntată  (cel mai probabil amdnarea va fi de maxim două săptămâni).

În acest context, vă adresăm rugămintea de a revede Instrucțiunea nr 3719.01.2021 a CNCAV, și în special anexa 2 a acestei instrucțiuni - Procedura privind vaccinarea în functie de tipul vaccinului: Moderna.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii