Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cîțu „România va avea nevoie de un pachet financiar de minimum 1% din PIB“

ro

14 Mar, 2020 20:34 1278 Marime text
Florin Cîțu anunță că pregătește măsuri pentru susținerea economiei și că se va asigura că România va primi resurse semnificative din fondurile care sunt create acum în Uniunea Europeană.

Daca estimările făcute în aceste zile pentru creșterea economica în UE se adeveresc, o să fie nevoie de un pachet substanțial, resurse publice si private, pentru a susține economia României- minim 1% din PIB. Pregatesc resurse financiare inclusiv pentru acest scenariu.

Obiective:

-consolidarea cresterii economice sustenabile
- mentinerea locurilor de munca
- puterea de cumparare a romanilor.

Suntem gata pentru orice scenariu dar începem treptat. În primul rand cu măsuri pentru sectoarele pentru care deja avem informații că sunt afectate.

Mă voi asigura că Romania primește resurse semnificative din fondurile care sunt create acum în UE pentru a sustine efectele economice ale epidemiei de coronavirus. Inclusiv voi cere ca acele cheltuieli care sunt legate direct de combaterea epidemiei de coronavirus să nu fie luate în calcul la execuția bugetară!

Pachetul de măsuri pentru stimularea economiei reprezintă un efort colectiv din partea întregii societăți. Nu este momentul pentru populism, este nevoie de responsabiliate, a postat Cîțu pe pagina sa de socializare. 



Sursa foto: Facebook/ Florin Cîțu 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii