Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câte doze ajung la Constanța A doua tranșă de vaccin AstraZeneca sosește astăzi în România

ro

11 Feb, 2021 10:23 1671 Marime text
  • Astăzi, 11 februarie, sosește în România, pe cale terestră, cea de-a doua tranșă de vaccin AstraZeneca, care constă în 92.400 de doze.
  • La Centrul Regional de Depozitare Constanța ajung 18.000 doze.
Astăzi, 11 februarie, sosește în România, pe cale terestră, cea de-a doua tranșă de vaccin AstraZeneca, care constă în 92.400 de doze.

În cursul zilei de mâine, 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Brașov și Constanța, după cum urmează:
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 18.000 doze.
Totodată, la Centrul Național de Național de Depozitare București vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul capitalei, destinate vaccinării persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.

În cabinetele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și din tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii