Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile verifică persoanele aflate în autoizolare. Au fost date și primele amenzi la Constanța!

ro

13 Mar, 2020 00:00 2325 Marime text

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, la nivelul județului sunt 585 de persoane în autoizolare la domiciliu. Potrivit dispozițiilor legale în vigoare, autoizolarea se instituie pentru persoanele care nu prezintă simptome, dar au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, au intrat în contact direct cu persoane cu simptome și care au călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă; au intrat în contact direct cu persoane care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19) sau pentru membrii de familie ai unei persoane care se încadrează în una dintre situațiile de mai sus.
 
Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană simptomatică/confirmată. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, în lipsa acestuia, de către Direcția de Sănătate Publică.

În județul Constanța, autoritățile au început să îi verifice pe cei aflați în autoizolare și au aplicat deja primele sancțiuni în valoare de 10.000 de lei fiecare. Echipe mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Poliție Locale și ai Direcţiei de Sănătate Publică verifică zilnic persoanele aflate în autoizolare la domiciliu. Potrivit Cristinei Schipor, director al Direcției de Sănătate Publică, până acum au fost aplicate deja trei sancțiuni și pentru alte două sunt în curs de întocmire procese-verbale. Amenda poate fi aplicată de mai multe ori, dacă se constată încălcarea măsurii în mod repetat, a declarat Cristina Schipor.
 
Citește și:
 
DSP Constanța Cum se acordă concediul persoanelor în izolare sau în carantină și care sunt regulile ce trebuie respectate

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii