Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atletism Cursa de elită din cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti, anulată din cauza COVID-19

ro

10 Oct, 2020 14:16 1271 Marime text
Bucharest Running Club a anunţat că, la solicitarea autorităţilor, cursa de maraton a alergătorilor profesionişti din cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti nu se va mai putea desfăşura duminică 11 octombrie, având în vedere evoluţia situaţiei actuale, în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 din Capitală a atins nivelul de 2,28 la mia de locuitori, scrie Agerpres.

Decizie nu va afecta alergătorii înscrişi la cursele virtuale, care vor participa individual, în condiţiile anunţate iniţial, în perioada 11-18 octombrie, pe traseul şi în intervalul orar pe care îl aleg.

''În contextul în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în Bucureşti a atins cote alarmante, de 2,28 la mia de locuitori, vă informăm, cu regret, că Maratonul Bucureşti trebuie să fie anulat. Experţii în sănătate publică au alertat membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în privinţa riscului real la care se expun atleţii care vin la Bucureşti pentru a participa la Maraton, dar şi asupra riscului pe care un eveniment de o asemenea amploare îl ridică, inevitabil, la adresa sănătăţii publicului. Regretăm în mod deosebit că această decizie trebuie luată, mai ales cu atât de puţin timp înainte de data anunţată pentru desfăşurare. Totuşi, considerăm că este o decizie imperios necesară, atunci când este în joc sănătatea sportivilor invitaţi şi a concetăţenilor noştri'', se arată în scrisoarea primită vineri seară din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

În 11 octombrie, urmau să ia startul din Piaţa Constituţiei 250 de alergători profesionişti, în încercarea de a se califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Alergătorii înregistraţi la competiţiile virtuale, însă, vor participa în condiţiile anunţate iniţial, urmând să alerge la cursele pentru care s-au înscris, în perioada 11-18 octombrie, pe traseul şi în intervalul orar pe care îl doresc.

''Noi, echipa Bucharest Running Club, împreună cu partenerii evenimentului, am făcut tot ceea ce a fost posibil, pentru ca evenimentul fizic să se desfăşoare în condiţii de deplină de siguranţă pentru alergătorii profesionişti. Sperăm ca acele calităţi, specifice alergătorului de maraton - determinarea, anduranţa, planificarea - să îi ajute pe cei care se pregătiseră să concureze în 11 octombrie, să depăşească acest moment. Este un moment dificil, cu atât mai mult cu cât alergătorii se află chiar acum în Bucureşti, unii dintre ei veniţi de pe alte continente'', a declarat Valeria van Groningen, preşedinta Bucharest Running Club.

Organizatorii Maratonului Internaţional Bucureşti se aşteptau să înregistreze un record de cursă la competiţia de duminică, traseul ales fiind unul plat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii