Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Analiza specialiștilor România. Mai multe femei infectate cu Covid-19, dar mai mulți bărbați decedați (document)

ro

11 Apr, 2020 00:00 1513 Marime text


Institutul Național de Sănătate Publică a făcut o analiză a cazurilor confirmate cu Covid-19 până la data de 5 aprilie. Foarte interesant, potrivit raportului întocmit, s-a constatat că, deși sunt mai multe femei decât bărbați infectate cu Coronavirus, în ce privește decesele înregistrate, numărul bărbaților este mai mare decât al femeilor, după cum vom detalia ulterior.
Astfel, potrivit datelor oficiale, în perioada 26 februarie – 5 aprilie 2020 au fost confirmate 4.051 cazuri de infecție cu coronavirus Covid-19, din care 181 decese.
„Primul caz de infecție confirmat a fost înregistrat în data de 26 februarie 2020, iar în următoarele două săptămâni s-a menținut caracterul sporadic al bolii, fiind cofirmate câte 1-2 cazuri zilnic. Din 10 martie, numărul zilnic de cazuri confirmate urmează un trend ascendent, cu o medie de 55 de cazuri/zi în săptămâna 16 – 22 martie, 200 de cazuri/zi în săptămâna 23 – 29 martie, ajungând la o medie de 300 cazuri/zi în ultima săptămână“, se arată în raportul INSP.
În ce privește incidența aparentă la 100.000 de locuitori pentru ultimele 14 zile (perioada 23 martie – 5 aprilie), județul Suceava rămâne cu cea mai ridicată incidență aparentă.
Mai departe, conform datelor oficiale puse la dispoziție de autorități, din cele 181 de decese înregistrate până la data de 5 aprilie, cea mai tânără persoană decedată avea 27 de ani, iar cea mai vârstnică, 94.
 

Decesul 200, la Constanța


Facem o paranteză pentru a aminti că, pe data de 7 aprilie, o femeie de doar 38 de ani, fără condiții medicale preexistente, a decedat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Debutul bolii s-a înregistrat pe data de 23 martie, pe 31 martie a fost internată la SCBI Constanța, la Terapie Intensivă, a fost confirmată cu COVID-19 pe 1 aprilie și a decedat pe data de 7 aprilie, cum am afirmat deja. A fost decesul numărul 200 la nivel național.
Pentru a reveni la evoluția epidemiei de Coronavirus în România până la data de 5 aprilie, analizată de specialiștii INSP, mai trebuie menționat că aceștia au afirmat că „fatalitatea aparentă pe grupe de vârstă (procentul celor decedați în rândul celor bolnavi) crește exponențial la grupele de vârstă înaintate, fără diferențe după 70 de ani“.
Au mai arătat specialiștii că, în urma analizării celor 181 de decese înregistrate până pe 5 aprilie, s-au desprins următoarele aspecte: „vârsta medie a cazurilor decedate a fost de 66,6 ani (vârsta mediană 69 de ani); vârsta medie a deceselor este semnificativ mai mare decât vârsta medie a cazurilor“. De asemenea, se menționează în raport că „s-a evidențiat o predominență a deceselor în rândul bărbaților. Astfel, din totalul celor decedați, 63,5% au fost bărbați, iar raportul M/F în rândul celor decedați a fost de 1,74“.
Pe de altă parte, așa cum am precizat la începutul materialului, în ce privește cazurilor confirmate cu Coronavirus, se observă, potrivit sursei oficiale, o pondere mai mare a femeilor față de bărbați. „În totalul cazurilor raportate se observă o ușoară predominantă a genului feminin (56% din total cazuri, raport M/F este de 0,77)“.

Raportul complet întocmit de INSP poate fi accesat și descărcat din Secțiunea Document.

Citește și:


Coronavirus:
Decesul 200. Femeie, de 38 de ani, din Constanța

Timișoara. Zece copilași, depistați pozitiv la COVID 19. Ce spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii