Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambulanța Constanța, solicitată mai puțin în prima zi de Paște față de anii anteriori

ro

20 Apr, 2020 13:16 2105 Marime text
Numărul solicitărilor la Ambulanța Constanța în prima zi a Paștelui a scăzut simțitor anul acesta față de anii precedenți, spun surse informate din sistem.
Cu toate că actualul context privind epidemia de Coronavirus prin care trece România în prezent nu a permis încă realizarea unei statistici efective până la acest moment, medicul Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a declarat pentru ZIUA de Constanța că „numărul de solicitări a fost mai mic decât anii anteriori“.
Amintim că, în minivacanța de Paște din anul 2019, Ambulanța a fost solicitată pentru 1.194 de cazuri în tot judeţul, din care 544 numai în municipiul Constanţa. La momentul respectiv, autoritățile au transmis că, din totalul solicitărilor, au fost 129 cazuri de colici, 27 - etilism, 21 - agresiuni, 50 - febră, 93 cazuri de hipertensiune şi înregistraţi 45 de decedaţi.
Rămâne de văzut dacă, după încheierea sărbătorilor Pascale, situația atipică prin care trece sistemul de sănătate din România va putea permite centralizarea tuturor datelor privind solicitările primite în această perioadă.
Amintim, de asemenea, că, pentru limitarea răspândirii infecției cu Coronavirus, autoritățile au impus distanțarea socială și s-a limitat dreptul la libera circulație, alături de alte măsuri de siguranță, instituite prin ordonanțele militare.

Citește și:
Un constănţean a chemat ambulanţa pentru o criză de astm ascunzând că i se recoltaseră, anterior, probe pentru testul Covid
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii