Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A intrat în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Formular de triaj, la intrarea în România

ro

18 Jul, 2021 08:46 4108 Marime text
  • De astăzi a intrat în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, conform hotărârii luate joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. 
La intrarea pe teritoriul României, toate persoanele trebuie să completeze un formular de triaj COVID care trebuie predat apoi unui reprezentant al Direcției de Sănătate Publică aflat pe aeroport sau la punctul de frontieră.
Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie, însă, spre deosebire de lista galbenă, cei care vin din țări de pe lista roșie nu sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ.

Persoanele nevaccinate care vin din zona roșie stau 14 zile în carantină la sosirea în România, chiar dacă au un test PCR negativ.

În cazul persoanelor nevaccinate care sosesc din zona galbenă, acestea vor sta în carantină doar în situația în care nu pot prezenta un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore.

De asemenea, copiii sub 3 ani sunt scutiți de cerința testului PCR, dacă provin din zone galbene.

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun document.

În secțiunea „Documente” a materialului poate fi consultat formularul de triaj COVID. 

Citește și: CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Spania - în zona roșie, Grecia - în zona galbenă​
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii