Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou cartier de locuinte pentru cernavodeni

ro

20 Jan, 2009 00:50 1609 Marime text
Cernavoda_teren.jpgPrimăria Cernavodă a demarat un proiect privind construcţia de locuinţe tip Campus, similare cu cele construite de Societatea Nuclearelectrica pentru specialiştii centralei nucleare.

Ansamblul de locuinţe se va construi în zona de nord din intravilanul oraşului, pe o suprafaţă de circa şapte hectare, la ieşirea spre localitatea Seimeni, în perimetrul delimitat de străzile R. Iordăchescu - T. Stravru - I. D. Chirescu - DJ 223. Cartierul va cuprinde circa 20 de blocuri cu regim de înălţime parter şi etaj, având, fiecare, 10 - 12 apartamente. Astfel, se preconizează obţinerea a maximum 240 unităţi locative, respectiv apartamente de două camere. Cartierul va fi prevăzut cu parcări auto, locuri de joacă şi platforme gospodăreşti, spaţii verzi cu amenajări şi dotări edilitare, precum şi mobilier urban conform normativelor în vigoare. Aleile pietonale vor fi dimensionate corespunzător, se vor vor acoperi cu dale şi vor fi amenajate platforme pentru accesul locatarilor. Administraţia publică locală va asigura toată infrastructura: racorduri de alimentare cu energie electrică, telefonie, alimentare cu apă şi canalizare.
„În Cernavodă există o cerere mare de locuinţe, iar  proiectul de amenajare a cartierului respectiv va rezolva, în parte, aceste solicitări, contribuind la reaşezarea oraşului în limite noi, lărgite. Locuitorii din Cernavodă merită cele mai bune condiţii de locuit, drept urmare voi depune toate eforturile pentru a transforma oraşul într-unul european din punct de vedere urbanistic", a declarat primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea.
Valoarea estimativă a lucrărilor se ridică la aproximativ 8.000 mii lei. În şedinţa Consiliului Local Orăşenesc din această lună, aleşii vor dezbate Planul Urbanistic Zonal, iar lucrările vor demara în vară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii