Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„De ce să meargă părintele cu BMW 200 de paşi, când poate să intre până în clasă?“ - galerie foto

ro

14 Mar, 2018 00:00 4867 Marime text
Am primit ieri, pe adresa redacţiei, o sesizare din partea unui părinte al cărui copil învaţă la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ şi care era indignat, pe bună dreptate, de pericolul pe care îl reprezintă maşinile parcate fix în curtea instituţiei.
 
„Curtea LPS «Nicolae Rotaru» s-a transformat în parcare de maşini în timpul cursurilor şcolare. Copiii fac slalom printre maşini pentru a putea intra în incinta şcolii. Şi în timp ce clasele fără program sportiv fac orele de sport în clasă, când vremea nu permite ieşirea afară, uneori jucând şah, sala de sport este închiriată“.
 
Contactat telefonic, prof. Andrei Szemerjai, directorul acestui liceu, i-a dat perfectă dreptate respectivului părinte, adăugând: „Ieri, în sala de sport, am organizat o consfătuire cu personalul medical de la Centrul de Medicină Sportivă şi s-a deschis poarta, întrucât am avut o groază de invitaţi. Poarta a rămas deschisă şi bineînţeles că, în stilul clasic românesc, posesorul de BMW - de parcă în momentul în care şi-l ia, o face contra creier -, fiind părinte de elev la clasa pregătitoare, care se află în partea cealaltă a curţii, vizavi de poartă, se duce cu BMW-ul până la intrarea în incintă să-şi ia odrasla din clasă. Discuţie pe care am avut-o de N ori. De altfel, poarta stă încuiată, dar ieri, având evenimentul respectiv şi fiind necesară şi transportarea unor materiale, a rămas deschisă. Şi omul ce a zis dacă a văzut poarta deschisă... de ce să merg eu 200 de paşi, mai bine intru cu BMW-ul în curte, iar părintele ştim şi noi ce reacţie a avut, pentru că a discutat cu doamna secretară şi cu doamna director adjunct. Are dreptate, nu este în regulă, pentru că, Doamne fereşte, sare un copil care aleargă la chioşc în botul maşinii, chiar în curtea şcolii, şi asta ne mai trebuie, că ne-am dat foc. Nu am putut să stăm plancton, pentru că bodyguardul pe care îl avem acum în şcoală păzeşte intrarea în unitate. Avem microbuzele şi maşina de aprovizionare care ies, trag zăvorul. Acestea trebuie să intre întrucât ne-am mutat cu cantina în sala de sport nu avem ce face. Regretăm ce s-a întâmplat şi ne pare rău că respectivul chiar nu-şi dă seama că ar putea fi chiar copilul lui în situaţia de a fi lovit de o maşină“, a conchis prof. Szemerjai.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii