Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Problema locurilor de parcare de mare actualitate!

ro

15 Oct, 2020 00:00 4798 Marime text
 
  • În 2016 era inaugurată în stațiunea Mamaia o parcare supraetajată cu 7 etaje, 394 de locuri de parcare și două lifturi din fonduri europene și cofinanțare locală
  • Un proiect important care putea să fie replicat din bani europeni în orașul Constanța unde problema locurilor de parcare este tot timpul anului nu doar în sezon
  • Femeia care este și mămică, se întreabă unde își poate plimba copilul, deoarece, în cărucior sau fără este un real pericol să îți plimbi copilul pe străzile înguste din cartiere, cu mașini parcate pe stânga și pe dreapta și cu mașini care tranzitează frecvent aceste străduțe
 
În 2016, fix înainte de alegerile locale, era inaugurată în stațiunea Mamaia o parcare supraetajată cu 7 etaje, 394 de locuri de parcare și două lifturi cu 14 milioane de lei bani nerambursabili din fonduri europene și 300.000 lei de la bugetul local.
 
Un proiect important care putea să fie replicat din bani europeni în orașul Constanța unde problema locurilor de parcare este tot timpul anului nu doar în sezon – susține o constănțeacă nemulțumită de lipsa locurilor de parcare.
 
“Din păcate, nu se mai acordă bani din fonduri europene pentru niciun fel de parcare. Din fericire, se pot accesa fonduri europene pentru numeroase alte proiecte esențiale pentru constănțeni: infrastructură, transport în comun electrificat, amenajare spații verzi și de recreere, școli, spitale etc. iar pentru parcări supraetajate sau subterane  să fie alocate fonduri din bugetul local.
Construirea de părcări supraetajate sau subterane, inclusiv în cartiere,  ar fi un proiect ambițios de mare necesitate pentru constănțeni. În primul rând s-ar face loc pentru aleile pietonale, spații verzi și locuri de joacă pentru copii. Cred că aceste servicii trebuie urgent oferite pentru tinerele familii care trăiesc într-un oraș profund betonat și acaparat de mașini”, spune Ramona L. din Constanța.
 
Femeia care este și mămică, se întreabă unde își poate plimba copilul?
 
În cărucior sau fără este un real pericol să îți plimbi copilul pe străzile înguste din cartiere, cu mașini parcate pe stânga și pe dreapta și cu mașini care tranzitează frecvent aceste străduțe. În unele cartiere nici trotuare nu avem . Avem nevoie de securitate fizică pentru copiii noștri iar pentru acest lucru parcarile pe mai multe nivele împreună cu dezvoltarea spațiilor verzi și aleilor pietonale ar fi un prim pas”, reclamă constănțeanca.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii