Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Operațiunea „tăierea copacilor“ de pe malul lacului Siutghiol se dovedește a fi, de fapt, o reamenajare a zonei. Parteneriat între Primărie și afaceriștii din Mamaia (galerie foto)

ro

28 Nov, 2019 00:00 7193 Marime text

Se taie copaci în stațiunea Mamaia. Așa sună zeci de postări ale utilizatorilor de rețelele sociale. „Stațiunea Mamaia a devenit o zonă plină de betoane din cauza administrației locale și a așa-zișilor investitori. Zilele acestea au mai fost tăiați câțiva copaci pentru construirea unui patinoar. Am trimis plângeri către Garda de Mediu și către Agenția Națională pentru Protecția Mediului”, au scris pe pagina lor de Facebook și cei de la USR Constanța.

 
Din imagini (vezi galeria foto), se poate observa că „agitația” s-a mutat pe malul lacului Siutghiol, în zona în care derulează un business bi-sezonier omul de afaceri Jean Paul Tucan. Astă-vară, acolo a funcționat un parc acvatic, iar în această iarnă, în aceeași locație urmează să fie amenajat un patinoar. Dincolo de declarațiile proprietarului, o dovadă în acest sens este și certificatul de urbanism emis de Primăria municipiului Constanța pentru E-Distribuție Dobrogea prin JT GRUP OIL SRL în vederea alimentării cu energie electrică a centrului de agrement nautic JT Waters Sports SSP.
 
Operațiunea „tăierea copacilor” din apropierea afacerii lui Tucan de pe malul lacului Siutghiol se dovedește, de fapt, a fi o reamenajare a zonei.
Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Constanța, printr-un protocol încheiat între municipalitate și investitorii din zonă, în această perioadă se desfășoară lucrări de reamenajare a spațiului verde pe domeniul public al municipiului Constanța, refacerea branșamentelor de canalizare și racord la iluminat public, precum și amenajarea perimetrului prin plantări de conifere, amplasare de mobilier urban și amenajarea unui loc de joacă pentru copii.
 
Plantările, mobilierul și locul de joacă fac parte dintr-un contract de sponsorizare al investitorilor, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța. Concret, municipalitatea a pus la dispoziție terenul și mâna de lucru, iar afaceriștii suportă costurile de amenajare ale zonei. Ideea acestei colaborări a venit în urma apelurilor făcute de edilul-șef Decebal Făgădău în cadrul întâlnirilor cu investitorii și oamenii de afaceri din stațiunea Mamaia, potrivit precizărilor purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța.
 
Sursa foto: Facebook / USR Constanta
 
Citește și:

Constănțeanul supărat Parteneriat între Primăria Constanța și JT Water Sports SRL și un troc cu datele noastre personale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BACIU STEFAN 28 Nov, 2019 21:07 NU INTELEG.. DE CE ???? PE MALUL GHIOLULUI din MAMAIA NU TE MAI POTI PLIMABA??? Imi amintesc ca....plecam pe malul ghioluilui din SATUL DE VACANTA pana la BUTOAIE ...era un pavaj betonat pe tot malul pe care te plimbai ....ACUM...TOTI CONSTRUIESC SI CULMEA ...OCUPA SI ACEST CULOAR PAVAT PE CARE TU ...ce poti sa faci ocolesti. SI TE INTREBI CUM ESTE POSIBIL ASA CEVA ???? E romania TARA UNDE ...nu ai cui sa i spui ceva ...si daca spui ...nu te aculta nimeni. In Constanta E VESTUL SALBATIC ...VESTUL DIN PONTUL EUXIN.