Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Mai multe utilaje excavează nisip din lacul Siutghiol în dreptul restaurantului On Plonge (galerie foto)

ro

23 Mar, 2020 00:00 4747 Marime text
 
Voluntarii Asociației Verde Urban trag un nou semnal de alarmă după ce au surprins în fotografii, vezi secțiunea “foto”, faptul că distrugerea ecosistemului lacului Siutghiol continuă nestingherit.
Utilajele care au excavat nisip din lac și care au distrus stuful au ajuns în dreptul restaurantului On Plonge de la intrare în stațiunea Mamaia.
“Acolo s-a format în ultimii ani o mică insulă pe care a crescut vegetație spontană, la adăpostul căreia și-au făcut cuib lebede, rațe sălbatice, lișițe. Pe scurt, un întreg ecosistem care a fost distrus aproape în totalitate. Buldozerele au intrat fără milă, au nivelat terenul, au făcut un drum de acces iar copacii au fost tăiați. Pentru ce? Altă întrebare care se pune este cine anume distruge de o asemenea manieră domeniul public și în ce bază, întrucât la fața locului nu există niciun panou de identificare a lucrărilor. Exista o autorizație de construire pentru aceste lucrări? Dacă nu există, ce e de făcut? Oare natura nu ne-a dat destule semnale că ceea ce facem nu este în regulă, că distrugerea spațiilor verzi produce reacții care se întorc împotriva noastră? La ce bun mai declarăm lacul Siutghiol arie naturală protejată și o integrăm în rețeaua Natura 2000 dacă nu putem respecta aceste prescripții? De ce mai facem registrul spațiilor verzi dacă le betonăm imediat după? Această zonă este în mod fals protejată – o altă formă fără fond ca atâtea altele în țara noastră”, susțin reprezentanții Asociației Verde Urban.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii