Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Între bun simț și nesimțire. O clădire din Peninsulă proaspăt restaurată, mâzgălita cu spray-ul

ro

26 Mar, 2021 00:00 4894 Marime text
  • Clădirea de patrimoniu este situată în Peninsulă, pe strada Nicolae Titulescu
  • Imobilul S+P+2E+M, a fost construit în perioada interbelică între anii 1922 și 1928-1929 cu destinația clădire de birouri și a aparținut bogatului dregător evreu Albert Theiler
  • În anul 2009 aceasta a fost retrocedat moștenitorilor
  • Din 2018 are un cumpărător care a restaurat-o
  • Nici nu a fost bine restaurată fațada că un fan graffiti a considerat ca trebuie numaidecât mâzgălita cu spray-ul
 
Un constănțean trage un semnal de alarmă cu privire la situația unei clădiri a cărei fațadă a fost proaspăt restaurată și imediat mâzgălită.

“Nici nu a fost bine restaurată fațada( n.r. vezi foto) că un nesimțit fan graffiti a considerat ca trebuie numaidecât mâzgălita cu spray-ul!

Nu am crezut vreodată că voi putea pune un astfel de titlu la terminarea restaurării fațadelor unei astfel de clădiri”, spune constănțeanul supărat.
Clădirea de patrimoniu este situată în Peninsulă, pe strada Nicolae Titulescu nr 14 vis a vis de Casa cu Lei. Imobilul S+P+2E+M, a fost construit în perioada interbelică între anii 1922 și 1928-1929 cu destinația clădire de birouri și a aparținut bogatului dregător evreu Albert Theiler.
După naționalizare și trecerea în patrimoniul statului imobilul s-a degradat pe zi ce trece, chiriașii RAEDPP aducându-l într-o stare avansată de degradare până în anul 2009 când acesta a fost retrocedat moștenitorilor de drept. În prezent casa aparține din 2018 omului de afaceri Andrei Muntmark, care a restaurat-o.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii