Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Despre starea de comă profundă a arterei „comerciale“ Ştefan cel Mare!

ro

12 Sep, 2019 00:00 3849 Marime text

Grupul civic Constantiana reaminteşte autorităţilor despre starea de comă profundă a arterei „comerciale” Ştefan cel Mare, despre care s-a tot scris şi o să se mai scrie până când zona va fi revitalizată printr-un proiect de investiţii cu aport important de fonduri europene.

„Vă invităm la o plimbare pe bulevardul Tomis, între Cuza Vodă şi Dragoş Vodă, unde putem admira majoritatea spaţiilor comerciale în starea lor golită de conţinut. Unele par pur şi simplu părăsite, cu geamuri prăfuite şi interioare neîngrijite, altele, aflate în aceeaşi stare deplorabilă, sunt scoase la închiriat ori la vânzare. Zona pare a fi sortită unui faliment continuu într-o criză economică al cărei sfârşit nu poate fi întrezărit în condiţiile actuale de administrare locală.
 
Senzaţia de oraş mort pe care ţi-o inspiră această zonă centrală, chiar şi în timpul verii, este cu atât mai pregnantă în extrasezon, când zona intră în hibernare comercială. O fi un blestem al celor îngropaţi în acest areal extra-muros al perioadei bizantine.
 
Kilometrul 0 al oraşului, în proximitatea imediată a Muzeului de Artă ori a renumitei intersecţii de la Miga, este imaginea fidelă a unui oraş în degringoladă, în pană de idei dacă nu cumva gata să îmbrăţişeze tot felul de idei urbanistice năstruşnice de tipul imobilului fără noimă din imediata apropiere a uneia din cele mai vechi clădiri construite de englezi prin anii 1860. Cum ar fi ca imobilul comunist sediu al Prefecturii şi Primăriei să dispară, instituţiile respective să fie transferate într-un nou cartier financiar administrativ al oraşului şi întreaga zonă să redevină Parcul Carol, cu tematică arheologic-istorică, dar şi cu elemente moderne de divertisment de tipul unei Mari Roţi de Observaţie de unde să admiri oraşul în toate direcţiile? Ar revitaliza cu siguranţă toată zona adiacentă precum şi bd Ferdinand până la Teatrul Fantasio. Constanţa trebuie regândită pentru a o ajuta să renască în simbioză cu istoria şi potenţialul ei uriaş de dezvoltare”, notează membrii grupului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii