Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Cinism. Pensionarii și amărâții care nu și-au plătit impozitele până la final de martie, nu primesc tichetele “RESPECT” înainte de Paște

ro

26 Apr, 2021 00:00 4215 Marime text
  • Primăria Municipiului Constanța a început să distribuie la domiciliul beneficiarilor tichetele valorice din prima tranșă a Programului RESPECT
  • Potrivt HCL nr. 24/23.02.2016, primesc tichetele valorice: persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale, persoanele fără niciun venit, persoanele care beneficiază de venit minim garantat și alte categorii vulnerabile sau aflate în situații de dificultate
  • Persoanelor care la data de 31.03.2021 figurau cu restanțe la bugetul local le-a fost respins dreptul la tichete valorice.
  • O constănțeancă, ne-a semnalat faptul că desi și-a achitat impozitul și a depus cererea încă din luna decembrie, nu va beneficia de tichete


 Primăria Municipiului Constanța a început să distribuie la domiciliul beneficiarilor stabiliți prin HCL nr. 24/23.02.2016, tichetele valorice din prima tranșă a Programului RESPECT.
Potrivit HCL, primesc tichetele valorice: persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.840 lei; persoanele fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani; persoanele cu handicap grav sau accentuat; persoanele care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001; persoanele care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal și alte persoane vulnerabile  sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) – e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință.

În prima tranșă s-au încadrat beneficiarii înscriși în program în perioada 16.11.2020-31.03.2021, potrivit municipalității.

Persoanelor care la data de 31.03.2021 figurau cu restanțe la bugetul local le-a fost respins dreptul la tichete valorice.

O constănțeancă, Elena P. ne-a semnalat faptul că desi și-a achitat impozitul și a depus cererea pentru tichete încă din luna decembrie, nu va beneficia de aceastea.
“Am depus cererea pentru tichete, online, în luna decembrie 2020 și fiindcă nu am primit niciun răspuns de la primăriei, am rugat-o pe poștăriță să-mi spună dacă primesc tichete. Mi-a spus că nu.

Am dat telefon la primărie, mi-au cerut datele, au verificat și mi-au spus că am datorii la fisc, cu toate că am plătit taxele și impozitele pe 25 martie și le pot trimit dovada online. Mi-au răspuns că nu se poate și trebuie să mă prezint personal”, ne-a transmis constănțeanca supărată.

Femeia nu înțelege de ce primăria îi consideră datori pe cei care nu au plătit impozitul pe clădire până la 30.03.2001 și nu li se acordă aceste tichete, în condițiile în care, contribuabilii au la dispoziție întreg anul calendaristic pentru plata contribuțiilor datorate bugetului local.

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Alin Vintilă susține că bonificația de 10% pe care o primesc toți cei care achită taxele și impozitele până la sfârșitul lunii martie a fiecărui an, reprezintă tot un sprijin, inclusiv pentru aceste categorii de persoane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii