Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Casa Hatzi Nikolaos Hristoforou de pe strada Sulmona a fost demolată (galerie foto)

ro

14 Nov, 2019 00:00 11047 Marime text

O clădire superbă, o parte din istoria Constanţei, casa Hatzi Nikolaos Hristoforou, a fost demolată, deşi era o clădire rezistentă şi nu avea aviz pentru a fi demolată, la fel ca şi o altă casă de pe strada Cristea Georgescu, susţin locuitorii din zona peninsulară a municipiului Constanţa.


Acelaşi lucru îl consemnează pe pagina lor de Facebook şi cei de la Grupul de Iniţiativă Civică „Peninsula“.


Casei Hatzi, de pe strada. Sulmona nr. 3, construită în 1898, o casă emblematică. Arhitecta angajată de proprietarii clădirii (medicii veterinari Marius Vişinoaia şi Alexandra Mihaela Logofătu) susţine că se va reface clădirea aşa cum era. Membrii grupului au observat însă că nu s-a păstrat nimic din vechea clădire, nici feronerie, nici ornamentaţii, nici măcar placa de marmură cu numele casei şi anul construirii, aşa cum se poate observa şi din fotgrafiile postate pe grupul „Constanţa Veche”.


Proprietarii clădirii au obţinut de la Primăria Constanţa două documente care au legătură cu această clădire. Primul act cu o valabilitate de 12 luni, în octombrie 2018, respectiv autorizaţia de construcţie nr. 1537 pentru consolidare, recompartimentare, refacere zidărie, reparaţii capitale faţadă imobil locuinţe colective şi refacere împrejmuire iar cel de-al doilea document, nr. 1912 25.10.2019, tot o autorizaţie de modificare de proiect în curs de execuţie, cu valabilitate un an de zile.


Potrivit panoului informativ, proiectantul general este SC Remon Proiect SRL, arhitect - Daniel Baciu, iar constructor - Disan Expert SRL. Beneficiari sunt Marius Vişinoaia şi Alexandra Mihaela Logofătu.


Sursa foto: Facebook / Constanţa Veche
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii