Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat “Au fost tăiați pinii dobrogeni de la intrarea în Constanța”. Municipalitatea a avizat în zonă un amplu proiect de plantări

ro

02 May, 2020 00:00 9370 Marime text

Asociația Verde Urban sesizează faptul că zilele acestea au fost tăiați pinii dobrogeni de la intrarea în Constanța din dreptul magazinului Selgros. “Și despre ăștia veți mai spune că au fost niște boscheți și vegetație crescută spontan?! Pinul în Dobrogea este atestat încă din antichitate, când în zona noastră existau păduri întregi, lemnul fiind folosit de locuitorii Histriei pentru confecționarea de făclii, conform desoperirilor istoricului și arheologului Vasile Pârvan. Însă, de acum, îi vom putea admira doar la vecinii bulgari care știu să pună în valoare frumusețile naturale”, susțin reprezentanții Asociației din Constanța.

De altfel, săptămâna trecută și deputatul USR de Constanța, Stelian Ion a anunțat că a depus o plângere penală împotriva firmelor Pomacost SA  și Sport Turism SRL, care desfășoară activitățile de tăiere/toaletare a arborilor în municipiul Constanța. Ion spune că a epuizat toate demersurile, protestele și sesizările făcute de-a lungul timpului împotriva tăierilor abuzive de arbori din Constanța, care nu a dus la niciun rezultat.

Reprezentanții municipalității susțin a fost deja autorizat un proiect amplu de plantări a agenților economici care își desfășoară activitatea în zonă, așa cum s-a întâmplat anul trecut și la intrarea în stațiunea Mamaia dar și în alte zone din oraș.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion 02 May, 2020 17:13 Buna ziua Hoții tot hoti. Vom vedea ca această distrugere va duce la aparitia unei construcții. Asta este consecința Stării de urgenta- liber la infractiuni pentru grupurile de infractori sub obladuirea si complicitatea tuturor autoritatilor locale. Aceste autoritati sunt acum continuatoarele hotiilor gastii Mazare-Constantinescu. Pacat, mare păcat.