Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Asociaţia „Constanţa Restart“ denunţă actul de vandalism din parcul Tăbăcărie (galerie foto)

ro

06 Jan, 2020 00:00 6723 Marime text

"Constanţa Restart" trage un semnal de alarmă după actul de vandalism petrecut la începutul acestui an în parcul Tăbăcărie. Plăcuţele amplasate în perimetrul unde pe 27 octombrie 2018, cu ocazia Centenarului, au fost plantaţi 100 de arbori au fost distruse (vezi galeria foto).
Preşedintele "Constanţa Restart", decanul Baroului Constanţa, av. Cătălin Filişan, a calificat situaţia drept un act de vandalism.
 
“Pare a fi un act de vandalism. Deşi e posibil să fi fost şi o acţiune intenţionată, să şteargă mesajul nostru privind plantarea celor 100 de copaci. O plăcuţă a fost distrusă în totalitate şi o alta, parţial. Le vom reface şi le vom repune la locul plantării”, a spus Filişan, care a mai punctat şi faptul că “acest gen de manifestări s-ar putea înteţi pe fondul apropierii alegerilor şi în contextul în care am primit mai multe săgeţi din direcţia politicului. Reamintesc că suntem o mişcare civică care vizează exclusiv acţiuni de protejare a mediului şi nu ne implicam în politică”.
 
Preşedintele "Constanţa Restart" mai spune că în 2020 asociaţia va organiza trei acţiuni de plantare şi are ca obiectiv şi finalizarea Parcului “Ovidius”. De altfel, apreciază Filişan, “cea mai mare provocare este acum finalizarea parcului respectiv edificarea aleilor, băncilor, stâlpilor de iluminat etc. Şi atragerea sponsorilor împreună cu care să realizăm aceste deziderate”.
 
Vă reamintim că, pe 23 martie 2019, asociaţia împreună cu aproximativ 1.000 de voluntari au pus bazele Ovidius Park, în faţa Corpului B - Facultatea de Medicină din Campusul Universităţii Ovidius, pe un teren de aproximativ 1,2 hectare.
 
Citeşte şi:
 
Trees need people - Constanţa Restart Constănţenii, invitaţi la acţiunea de voluntariat „Parcul Tăbăcăriei - Îngrijim ce am plantat“ (galerie foto)
 
Copacii plantaţi în Ovidius Park din Constanţa au nevoie de apă! Dă şi tu o mână de ajutor! (galerie foto)

"Constanţa Restart" trage un semnal de alarmă către autorităţi. Copacii centenari, năpădiţi de buruieni (galerie foto)
 

LIVE VIDEO-TEXT UPDATE. Asociaţia Constanţa Restart şi Universitatea Ovidius Constanţa pun astăzi bazele Ovidius Park (galerie foto+video)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii