Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Altădată corso al urbei, Ştefan cel Mare este astăzi imaginea fidelă a Constanţei! (galerie foto)

ro

19 Aug, 2019 00:00 2223 Marime text
„Ştefan cel Mare este, practic, oraşul nostru redus la o stradă. După ce o parcurgi, înţelegi deopotrivă cât spirit gospodăresc are administraţia locală şi blazarea în care s-a scufundat urbea”, susţin reprezentanţii USR Constanţa.
Membrii USR apreciază că principalei artere comercială a urbei de altădată Mazăre i-a pus cruce când a ales să distrugă Tăbăcărie pentru a exploata acolo potenţialul de shopping al Constanţei, iar actualul primar, Decebal Făgădău, a făcut ceea ce ştie cel mai bine: a promis marea cu sarea.
 
„A riscat chiar şi o sintagmă echivocă: „Strada Ştefan cel Mare va arăta ca o junglă urbană”, spunea el, în preajma campaniei electorale din 2016. Doar că, în locul efervescenţei de clădiri şi vegetaţie, strada a devenit într-adevăr o junglă urbană în sensul nefericit al termenului, de areal degradat peste care, pe alocuri, s-au înstăpânit prezenţe dubioase. Pentru afaceri, Ştefan cel Mare este astăzi reţeta certă a eşecului. De trei-patru ori pe an dacă o străbaţi, constaţi schimbări majore în peisajul de la parterul clădirilor. Practic, aici, mai toate afacerile - buticuri de haine, magazine de alimentaţie, prăvălii cu comerţ de nişă - îşi măsoară existenţa în luni de zile. Se închid, iar în locul lor, apar anunţuri de închiriere a spaţiului, anunţuri care adesea au o viaţă mai lungă decât afacerile în sine”, spun membrii USR Constanţa.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii