Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Aici sunt banii dumneavoastră! Rezolvăm una, stricăm alta. “Orașul meu de mozaic” amputat cu stâlpișori

ro

22 Jun, 2020 00:00 3866 Marime text
  • 21 de lucrări, realizate de studenții de la Universitatea „Ovidius“ pentru care
  • Primăria municipiului Constanța a plătit suma de 120.000 de lei, distruse sistematic
  • Proiectul „Orașul meu din mozaic” a fost făcut praf în mai puțin de un an de la implementare de lucrările edilitare realizate în municipiu
  • Primăriei Constanța dă asigurări ca mozaicurile vor fi refăcute fără costuri suplimentare de studenții de la Facultatea de Arte


În luna august 2019, în Constanța a fost demarat proiectul „Orașul meu din mozaic”.
Au fost realizate 21 de lucrări, de către fundația Metamorphosis a Universității „Ovidius“ pentru care
Primăria municipiului Constanța a plătit suma de 120.000 de lei, adică 1 miliard și 200 milioane lei vechi.
După numai o lună de la realizarea lor, adică în septembrie 2019, lucrările amplasate la intersecția străzii Pandurului cu șoseaua Mangaliei erau  pline de pete.
În urmă cu două luni, Tinu B. din Constanța atrage atenția că  “montarea unor așa-zise mozaicuri pe trotuarele de la trecerile de pietoni sunt un kitsch, o porcărie inutilă și de prost gust, bani aruncați aiurea”, după ce mai multe dintre mozaicurile amplasate în municipiu au ajuns să arate jalnic.

Zilele trecute, un alt constănțean a postat pe rețeaua de socializare Facebook, o altă mostră de “așa nu” în materie de lucrări edilitare.

Biroul de presă al Primăriei Constanța are o explicație pentru situația în care se află mozaicul din imagini, vezi secțiunea “foto” : “Mozaicul de la Delfinariu, unde s-a realizat subtraversare pentru semafor, va fi refăcut fără costuri suplimentare de studenții de la Facultatea de Arte, coordonați de prof. Ovidiu Felipov”.
 

Decebal Făgădău a promis fluidizarea circulației pe bulevardul Mamaia

Vă reamintim, primarul Decebal Făgădău a promis fluidizarea circulației pe bulevardul Mamaia, municipiul Constanța în zona Delfinariu. În acest sens, a iniţiat un proiect ce a ajuns în atenţia consilierilor locali în şedinţa din 28 februarie a.c.. Este vorba despre hotărâre privind aprobarea documentației tehnico – economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru „Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prin fluidizarea circulației pe bd. Mamaia, municipiul Constanța”.

Proiectul vizează fluidizarea traficului în zona Delfinariu, primăria intenționând să facă modificări atât la scuarul pietonal, la stația de autobuz, cât și la stația de taxiuri din apropiere.
Intersecția străzii Soveja cu bulevardul Mamaia, în zona Delfinariu, este „cea mai complicată din municipiul Constanța”, a subliniat primarul Decebal Făgădău.

„Este cea mai complicată intersecție din municipiul Constanța. Gândiți-vă că mi-am asumat decizii care au schimbat radical zone - cum s-a întâmplat în cazul străzii Unirii, devenită cu sens unic. Și cu toate acestea, după ce am testat diverși timp la semafoare, consider că este o intersecție complicată, este nevoie de soluții inteligente. Este nevoie de o analiză care să ne spună exact care este «fotografia» în zonă în fiecare zi, iar cu aceste date să punem în aplicare soluții. Asta înseamnă fie exproprieri, fie pasaje, fie pasarele”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.


Sursa foto: Facebook

Citește și:

Constănțeanul supărat Cum au ajuns să arate lucrările din cadrul proiectului din bani publici - “Orașul meu de mozaic”

„Orașul meu din mozaic“ este, de fapt, din gresie. Cum arată după numai o lună lucrările de 120.000 de lei?! (galerie foto)

„Sunt clădiri care cad şi ei pun mozaic…“ Sondaj de opinie. Constănţeni nemulţumiţi de proiectul „Oraşul meu din Mozaic“, finanţat de Primăria Constanţa
 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Xnnz 22 Jun, 2020 07:46 Oricum arata urat si mai si aluneca rau