Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. „Administrația Chițac nu a auzit de cartierul nostru. În acest ritm, Baba Novac, numai are nicio șansă" (GALERIE FOTO)

ro

14 Dec, 2021 00:00 6018 Marime text
  • O constănțeancă supăratăm cu domiciliul în cartierul Baba Novac se adresează prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanța, primarul Vergil Chițac și arhitectului șef, Dan Leu
  • Acest așa zis cartier rezidenţial nu reuşesste să respecte standardele minime de civilizaţie
  • Străzile neasfaltate sunt pline de gropi, iar atunci când se topeşte zăpada sau plouă, este dezastru
  • Imaginea cartierului este dezolantă
  • În continuare, se construiește după bunul plac, fără nicio logică - un gard mai în față, altul mai retras, toate străzile devenind astfel, niște linii frânte

 
O constănțeancă supăratăm cu domiciliul în cartierul Baba Novac se adresează prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanța, primarul Vergil Chițac și arhitectului șef, Dan Leu.



„Cu ani în urma, în municipiul Constanța, au început să apară cartiere noi. Unul dintre aceste cartiere rezidențiale este Baba Novac.

Acest așa zis cartier rezidenţial nu reuşeste să respecte standardele minime de civilizaţie. Străzile neasfaltate sunt pline de gropi, iar atunci când se topeşte zăpada sau plouă, este dezastru.

Imaginea cartierului este dezolantă.

Atunci cand o familie se mută într-un cartier nou este plină de speranțe și de vise...dar nu același lucru se întâmplă în cartierul Baba Novac.
Imaginile sunt greu de descris.



Suntem siguri că orice invitatie adresată primarului sau arhitectului șef va fi refuzată, sau ignorată, cu toate acestea ne facem datoria să-i invităm", scrie Irina Popescu.

Femeia descrie Baba Novac ca pe un sat uitat de lume, plin de bălți şi de noroaie.

„Intrând de pe strada Baba Novac pe str. A.D. Xenopol, veți observa pe stânga și pe dreapta alei extrem de înguste, toate strâmbe.
În continuare, se construiește după bunul plac, fără nicio logică - un gard mai în față, altul mai retras, toate străzile devenind astfel, niște linii frânte.


Cu toate ca este un cartier de case, pe str. Xenopol se construiesc în aceasta perioadă blocuri cu parter și 4 etaje, în condițiile în care pe această stradă nu se poate circula pe 2 sensuri, atunci când sunt parcate mașini.(în prezent circulația este blocată din cauza mașinilor parcate în fața acestor imobile în construcție).

Pe strada Prislop(lată de aproximativ 5 m) se toarna fundația, în prezent, pentru un imobil de P+4. Întrebarea este unde vor parca toate autoturismele aferente?

În vară cei de la Confort Urban, au dorit să demonstreze că sunt "artiști" și au turnat asfalt pe str. Putnei doar pe o lățime de 3 m. Credem că au dorit de fapt, să realizeze o pistă de biciclete.


Str. Scheia este formată din 3 piese pe puzle: este blocată la un capăt de către un locator, apoi se lățeste un pic și iar se îngustează.
Stâlpii de iluminat din întregul cartier sunt așezați aleatoriu...ca într-un joc.., ca niște ținte pe o planșă, fără să se respecte un aliniament.
Accesul către str. Ștefăniță Vodă și Tulcei este restricționat.

Toți locuitorii din acest cartier pot pleca de la propria locuință doar pe str. Xenopol pentru că Str. Voievozilor este cu sens unic. 
Suntem obligați să ocolim jumătate de oraș pentru a ajunge la școala nr. 34 sau sau la alte puncte de interes major aflate în proximitatea domiciliului.

Cartierul nu are nicio șosea de legatură cu partea de Nord a orașului(fiind astfel blocați în propriul cartier).

De pe str.Voievozilor, stânga -dreapta, sunt mai multe alei. În situația pesimistă în care se întâmplă un dezastru (n.r. incendiu) mașinile de pompieri nu pot intra pe aceste alei...dar în continuare se construiește în aceleași condiții.

Nu mai vorbim despre trotuare, parc, școală...pentru că nu există.


Cu toate acestea plătim aceleași impozite, și taxe.

În cartier își desfășoară activitatea mai mulți agenți economici. Dupa ce că nu sunt străzi, și trotuare suntem blocați și de autovehicule cu gabarit mare.
Cum este autorizată activitatea acestor agenți în într-un cartier rezidențial?

Am sperat ca se va schimba ceva dupa 2020 dar este mai RĂU.

Se construiește în continuare haotic, fără viziune, fiind un proces ireversibil iar despre autorități...nimic.

Considerăm că actuala administrație nici nu a auzit de acest cartier...

În acest ritm, considerăm că acest cartier, Baba Novac, numai are nicio șansă".


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise

Citește și:

Constănțeanul supărat. Împreună salvăm Peninsula! O nouă campanie de strângere de semnături pentru anularea Regulamentului
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii