Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Ziua profesorilor. Femeie de serviciu vs prințesă. RECOLTA Jocului Școala FEM-IN-NA

ro

05 Oct, 2020 14:45 3250 Marime text


Felicitări tuturor profesorilor lumii, formali și informali, în ziua de astăzi dedicată educației și celor care o reprezintă.

Ceea ce deosebește un dascăl de un elev nu reprezintă cunoștințele deținute (deși acestea sunt dobândite în timp), cât abilitatea folosirii practice a acestor cunoștințe.

Cu alte cuvinte, obținerea ESENȚEI cunoașterii, după filtrarea prin propria experiență a teoriei dobândite.

Așa încât, astăzi de Ziua Profesorilor sunt inspirată să încheiem Tema 1 din Jocul nostru minunat Școala Fem-in-na în care am tot discutat despre trei dintre stările posibile ale EU-ului, definite prin etichetele ”Femeia de serviciu”, ”Cenușăreasa” și ”Prințesa”.

Astăzi, ca și ”recoltă” a Temei 1 a Jocului nostru - prezint o ”esență” a stărilor tip Femeie de serviciu și Prințesă, adică a celor două stări opuse complet.

Starea de ”Cenușăreasa” am definit-o ca ”puntea de trecere” și tranziția între cele două.

Așadar - ce definește, în esență, cele două stări opuse?

VIZIUNEA / PERCEPȚIA ASUPRA VIEȚII

Femeia de serviciu consideră că nu are nicio opțiune și TREBUIE să stea în starea de femeie de serviciu (Ce să faci? N-ai ce face! Asta este! sunt frazele ei favorite)

Prințesa ȘTIE că are O MIE DE OPȚIUNI posibile și tot ce are de făcut este să aleagă acea opțiune care să-i aducă bucurie și stare de bine. Și de fiecare dată poate fi o opțiune diferită.

Femeia de serviciu consideră că n-are nimic. Și că trebuie să muncească din greu pentru orice, cât de mic.

Prințesa ȘTIE că are totul. Și chiar mai mult decât totul. De aceea este generoasă și împarte cu ceilalți din preaplinul ei.

Femeia de serviciu este mereu flămândă, mereu cu gândul la mâncare. Când face cumpărături, ia sacul de cartofi, sacul de făină de grâu, plasele pline de alimente. Gătește oale de mâncare, umple frigiderul cu provizii, cratiți și caserole. Și în fiecare secundă se teme că nu va mai avea nimic și iar va flămânzi.

Prințesa este mereu sătulă. ȘTIE că întotdeauna va avea mâncare și ȘTIE ce are de făcut dacă nu mai este mâncare. La cumpărături pleacă doar cu un coșuleț, la piață alege trufandale și rarități. Chiar dacă se întoarce fără nimic acasă, știe că mâine se va reîntoarce la căutare și va găsi ceva să-i bucure corpul și sufletul.

Femeia de serviciu mănâncă mult, rapid, își umple intestinele și are grijă să nu lase nimic în farfurie. Desigură că farfuria este uriașă, de proastă calitate și uneori chiar ciobită. Nu contează. Ea nu arunci nicio vechitură, ține totul și se agață de obiectele sale.

Prințesa mănâncă puțin, delicat, mai mult ciugulește. Una sau două guri, dintr-o mâncare pusă pe o farfurie de o calitate impecabilă. Cu tacâmuri de argint și pahare de cristal. Dacă vreunul se sparge, știe că i-a sosit timpul de reciclare și se desparte fără regret de el.

Femeia de serviciu dorește cantitate.

Prințesa apreciază calitatea.
Indiferent că vorbim de mâncare, de veselă, de haine sau de alte obiecte.

Femeia de serviciu muncește de dimineața până seara. Nu are timp să gândească, nu are timp să evalueze ceea ce face. Nu se oprește să se odihnească sau să se relaxeze. La final, este epuizată de folosința fizică a corpului și plină de nemulțumire.

Prințesa se relaxează de dimineață până seară. Contemplă, imaginează și creează. Când are ceva de făcut ea nu muncește. Ci imaginează, plănuiește, așteaptă momentul potrivit și acționează. Cu un efort minim, obține cele mai mari rezultate. Și este satisfăcută. Pentru ea, chiar și acțiunea este tot o relaxare.

Femeia de serviciu nu-și poate imagina cum este să fii prințesă și n-ar știi ce să facă dacă i s-ar oferi poziția, fără să fie pregătită și învățată.
Prințesa n-ar ști să fie femeie de serviciu. Dacă ar fi pusă în situația să facă ceea ce face o femeie de serviciu, ar veni cu atât de multe idei, încât ar re-deveni la loc prințesă.

Pentru că starea interioară de prințesă este O STARE A FIINȚEI, nu o experiență în lumea exterioară.

Stările interioare devin experiențe exterioare.

FEM-IN-NA este energia feminină care se ocupă de auto-educație, în fiecare dintre noi.

Prințesa este profesorul - femeia de serviciu este elevul (cam încet și cam leneș).

Pe un perete la mănăstirea Sinaia am văzut chipul lui Antonie cel Mare. Citind despre încercările prin care a trecut Sf Antonie cel Mare, primul sihastru din istoria ortodoxiei, am dat și peste cuvintele de înțelepciune transmise de acesta după o perioadă de 15 ani de singurătate în deșert.

Ispitele cu care s-a confruntat mintea sa în această perioadă au fost plictiseala, lenea și senzualitatea.

Am realizat că astea sunt ”ispitele” cu care ne confruntăm în fiecare secundă noi toți. Chiar în inima Junglei Civilizației.

Plictiseala, lenea și plăcerile (pântecului și sexuale).

Femeia de serviciu este starea eu-lui care cade pradă tuturor acestor ispite.

Doar aparent ea ”muncește” și ”robotește”. De fapt, fuge de lene (dacă ar fi după ea, n-ar face nimic - am văzut femei de serviciu care sunt ispitite cu ajutoare și care devin tare leneșe), de plictiseală (este o întreagă artă și dedicație să inventezi ocupații noi sau feluri diferite de a face aceeași ocupație pentru a nu apare monotonie și plictiseală) și de senzualitate (mâncarea și sexul sunt ispite greu de rezistat).

Prințesa stăpânește instictele interioare. ”Munca” devenirii prințesei este de fapt controlul energiilor joase.

Prințesa stăpânește lenea (nu face nimic, dar este mereu ocupată), plictiseala (nu se plictisește niciodată cu ea, atunci nu are cum se plictisi în compania altora) și senzualitatea (stăpânirea stomacului și a zonei genitale).

Dragele mele femei de serviciu și prințese.

Tema 1 a Jocului Școala Fem-in-na se încheie aici.

După o mică pauză - vom continua Jocul.  

Între timp, începem pregătirea pentru atelierul Măștile imunității - pe care îl proiectăm plin de surprize și maxim de interesant.

O întâlnire on-line care să ofere mult mai multe decât un atelier life. Oare este posibil?

Vom descoperi împreună, cu această ocazie unică și irepetabilă.

Magia Momentului Unic își va spune cuvântul la Luna nouă din 14 noiembrie, când vom însămânța energii de bunăstare în acest atelier minunat.
Să aveți o săptămână cât mai bună, dragele mele frumoase!

Voi mai reveni cu postări de câte ori este ceva interesant de comunicat!

Vă iubesc!


Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda

www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii