Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine. Ziua 79 – 20.03.2022 Astăzi sărbătoresc coerența

ro

20 Mar, 2022 13:32 1533 Marime text
#Constantaestebine, foto: Facebook/ Zyanna Orinda

Echiocțiul de primăvară. Astăzi la ora 17.33, ora României. Ziua egală cu noaptea. Finalul iernii astronomice și începutul ”oficial” al primăverii. Schimbarea energiei planetei Pământ, către un nou ciclu de lumină și viață. 

Anotimpurile vin și pleacă. Cu toate manifestările și caracteristicile lor. 
Noi oamenii, încercând să înțelegem Marele Necunoscut al Vieții (și Morții), observăm repetițiile, tiparele, modelele Naturii și ale fenomenelor înconjurătoare, le dăm nume și le descriem în cuvinte. Nu mereu ne reușește cuprinderea în vorbe a infinitelor jocuri ale Creației. 
Dar pentru că observăm această constanță a anotimpurilor și ne raportăm prin propriile reacții corporale la ceea ce este, menținem o coerență a viziunii despre lume. 

Pentru mulți dintre noi, lumea pare ceva care se continuă de la sine, se repetă ciclic, se poate descrie, înțelege, cunoaște și folosi. Cu alte cuvinte, transformăm Misterul Vieții într-o Realitate coerentă, ce ne este utilă pentru supraviețuire și trăirea zilnică. 

Astăzi sărbătoresc coerența, chiar dacă este doar o aparență. Fără această coerență, lumea ar fi diferită pentru fiecare dintre noi la fiecare minut. Și n-ar mai exista nicio regulă, nicio ordine, niciun ciclu, ci doar fenomene unice, care să necesită o fluiditate maximă a adaptării viziunii noastre interioare. 

Cred că deja v-am amețit cu explicațiile complicate despre fenomenele simple din jur. 

În cartea „Înțelepciune la minut”, Anthony de Mello prezintă mici povestiri în care cuprinde marele mister. Vă ofer una dintre ele pentru astăzi: 

”Când un discipol l-a implorat să-i ofere cunoașterea, Maestrul a răspuns: 
- Iată ce tehnică îți recomand: tu și tot restul creației vă prăbușiți într-o prăpastie fără fund. De fiecare dată când întinzi mâna ca să te prinzi de ceva, îți dai seama că și el cade, la fel ca tine....
Discipolul a încercat tehnica....De atunci, nu a mai fost niciodată același”. 

Astăzi sărbătoresc coerența, pentru că ea ne permite să ne iluzionăm despre constanța și continuitatea lumii de jur, ne ajută să ne facem planuri (desigur, alte iluzii) și să construim fel și fel de structuri. Cu alte cuvinte, ne permite să ne focalizăm pe lucruri practice. 

Vorbind de practic, de coerență și de corpul fizic, vă propun ca astăzi de Echinocțiu să ne focalizăm pe noi înșine, pe partea fizică și de tonus. Ce putem face? Mișcare fizică (pentru că este o zi frumoasă, orice plimbare în aer liber ne va susține mult), orice fel de sport sau exerciții de susținere corp, alimente ușoare și bune, masaj, saună, reflexoterapie, aromaterapie, orice altă îngrijire corporală simțim nevoia. 

Sărbătoresc coerența în corpul fizic: faptul că părem a fi aceeași, când de fapt, în fiecare zi suntem ALȚII – în fiecare minut ne schimbăm și ne transformăm. 

Ce zi mai frumoasă decât în cea de Echinocțiu pot sărbători un paradox, care să-mi permită să mă raportez așa cum se cuvinte la miracolul vieții: cu sacralitate și simțul umorului?
Să avem cu toții o zi însorită și cât mai echilibrată, azi, de Echinocțiul de primăvară. 
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/ Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii