Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 74 – 15.03.2022. Astăzi sărbătoresc cherimoya

ro

15 Mar, 2022 08:56 1902 Marime text
Dacă nu ați auzit de acest fruct exotic, vă invit să vizitați magazinele Lidl, care îl comercializează în ultimele săptămâni. Este adus din Spania, dar originar este din America de Sud, existând variante ale sale pretutindeni în Asia.

Cherimoya mai este numit și mărul de lapte, pentru că atunci când este lăsat să se înmoaie bine (câteva zile ținut în casă, la fel precum un avocado tare) are o consistență de budincă de orez cu lapte. Și un gust dulce fructat inconfundabil și de neuitat. Cine găsește un fruct bun și gustos, pentru a începe experiența gustului, devine dependent de senzație. Și o caută iar și iar.

Cherimoya este budinca mea dulce zilnică. Comparativ cu această creație Divină, orice amestecuri de zahăr, lapte și făină sunt doar imitații imperfecte și niciodată cu același gust sau efect în corp.
Este un fruct alcalin, cred că singurul fruct real alcalin, alături de banană, disponibil la final de iarnă, în magazinele din România.

Foarte blând cu mucoasa stomacului, sățios și în același timp hrănitor, cherimoya te lasă mulțumit, satisfăcut și echilibrat, în același timp.
Sărbătoresc acest fruct minunat pentru că-mi amintește de grija Naturii pentru copiii săi. Am descoperit în Natură toate gusturile și texturile cu care fusesem obișnuită de mică, dar cu prețul adicțiilor de zahăr, lactate sau făinoase (și blocajul limfatic aferent). Cherimoya și alte fructe asemănătoare m-au ajutat să depășesc adicțiile și să descopăr variantele reale de hrană ale corpului.

Cu ocazia sărbătoririi unui minunat fruct nutritiv, vă invit la Webinarul de sâmbătă seară, pe 19 martie, ziua dinaintea Echinocțiului de primăvară, ziua cea mai liniștită și calmă a primăverii.

Împreună cu echipa de la Alchida, vom fi alături de voi să purtăm un dialog despre detoxifierea de primăvară și alimentație. Intenționăm să facem această întâlnire cu voi cât mai practică, așa că vă invităm să puneți întrebări și să discutăm pe situații concrete, cu care voi sau cei din familia voastră vă confruntați în prezent.
https://alchida.ro/produs/webinar-19-martie/

Va fi un Webinar cu întrebări și răspunsuri, cu dialog și comunicare, așa că vă invităm să profitați de oportunitate. Pentru mine personal, aste ultimul Webinar al primăverii la care particip, urmează o perioadă de pauză, re-aranjare, re-structurare a activității.

Astăzi sărbătoresc Cherimoya și vă invit să celebrăm alimentația favorabilă corpului uman, în Webinarul la începutul primăverii – care va deschide o altă energie și o altă vibrație pentru noi toți.

Vă doresc tuturor astăzi o zi de schimbare energetică cât mai ușoară, să fiți fluizi și flexibili, ajustabili și adaptabili, pentru a pluti cu forța vieții în direcția în care se mișcă în prezent.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii