Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 121 – 30.04.2022 Astăzi Sărbătoresc tranziția

ro

30 Apr, 2022 10:27 1150 Marime text
Tranziția are loc în flux continuu, în curgerea timpului.

Tranzităm de la un anotimp la altul, de la o etapă a vieții la alta, de la un proiect la altul, de la o zi la alta. Tranzițiile sunt de multe ori inconștiente și inaparente, dar pot fi marcate și trăite conștient. În acest fel, devenim mult mai atenți la modul în care Fluxul vieții și al energie își schimbă meandrele, aidoma unui râu care șerpuiește printre dealuri, pietre și masive muntoase.

Astăzi sărbătorim Luna nouă în Taur, însoțită de o eclipsă parțială de soare care intensifică energia zilei. Vă spuneam că eclipsele sunt perioade mai amestecate și aglomerate. Depinde de poziționarea fiecăruia dintre noi și de focalizarea atenției.

Astăzi este o zi de week-end, de final de săptămână și de final de lună, care poate fi în orice fel alegem să fie: depinde de poziționarea exterioară și interioară.

În proiectul nostru de Sărbătorire, astăzi vom celebra exact vibrația tranzițiilor, care ne învață normalul și naturalul schimbării. Uitându-ne în urmă la luna aprilie pe care o încheiem astăzi, realizăm câte tranziții am petrecut împreună.

Să ne reamintim toate sărbătorile lunii aprilie, pentru că ne-am făcut un obicei la final de etapă (lună calendaristică) din a recapitula și a reaminti (spre celebrare) temele zilelor.
1. Șiretenia 16. Luna plină în Balanță
2. Alcalinul 17. Florile
3. Magnoliile 18. Reversul
4. Microbiomul 19. Ochii
5. Intestinul 20. Viziunea de adult
6. Peristaltismul 21. Încrederea
7. Magia călătoriei 22. Respectul
8. Pro-bioticele 23. Lumina
9. Oglindirea 24. In-formația
10. Sacrul 25. Reparațiile
11. Ciripituri 26. Gura
12. Răcorirea 27. Exersarea
13. Teama de succes 28. Verdele
14. Imaginația 29. Pregătirea
15. Pineala 30. Tranziția

Dacă ați făcut vreodată o plimbare la munte, la Piatra Craiului, în Bucegi, la vârful Omul (sau oricare altul), în masivul Retezat sau în Apuseni, știți că atunci când plănuiți urcarea, sarcina dinaintea voastră pare monumentală. Ore de plimbare și de efort stau în fața voastră.

Dar dacă începeți să puneți un pas înaintea celuilalt și înaintați, treptat, faceți pe nesimțite tranziția de jos către sus, platoul cu platou, etapă cu etapă și la un moment dat sunteți acolo, sus, pe vârf, uitându-vă la panorama din vale.

Orice sarcină aparent uriașă poate fi realizată când este urmată cu perseverență, pas cu pas, zi de zi, afirmație cu afirmație.
Sărbătorim astăzi toate tranzițiile lunii și cele ale vieții noastre, pentru a ne reaminti adaptabilitatea și flexibilitatea spiritului uman.

Finalizăm luna aprilie cu o recapitulare binemeritată a tuturor zilelor lunii calendaristice, a tuturor trecerilor și tranzițiilor astrului nopții prin toate semnele zodiacale, de la luna nouă din 1 aprilie până astăzi, la cea din 30 aprilie. Vă amintiți de povestea de 1 aprilie cu scenariul propus?
Nu?

Atunci să o repetăm (pentru că repetițiile avantajoase și inteligente sunt cheia procesului de in-formație și de formare/devenire):
Trăim pe un Pământ al păcii și liniștii, în care toți oamenii găsesc cele mai bune soluții pentru problemele comune care apar.
Comunicarea între oameni și animale, sau oameni și plante funcționează impecabil. Cele trei mari regnuri, alături de minerale și entitățile anorganice de pe pământ știu să împartă cu înțelepciune locurile, timpurile și resursele, astfel încât tuturor să le fie bine. Iar fluxul de energie, pe care cu toții îl creează, dar și îl folosesc, îi ghidează către acele circumstanțe benefice pentru toți cei implicați.
Sunt recunoscătoare că trăiesc pe acest Pământ și în aceste vremuri

Astăzi sărbătoresc tranziția spre acest scenariu, pe care îl aleg din toată inima, pentru ochelarii prin care privesc lumea. Aleg în mod conștient să mă uit la lume în acest mod. Și-mi construiesc realitatea în jurul acestei povești.
Aceasta este sămânța pe care o activez repetat în experiența vieții mele. Inclusiv astăzi, de Luna nouă albastră, cu eclipsa parțială de Soare.

Sunt recunoscătoare că o pot împărtăși cu voi și că Proiectul celor 365 zile de Sărbătoare îmi permite să am atâtea repetiții conștiente ale Creativității interioare.
Vă doresc o zi de Lună nouă și eclipsă cât mai prezentă, conștientă și creativă.
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii