Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Weekend de poveste pe plaiuri autohtone. Experiențe Dobrogene cu Parfum de Lavandă (galerie foto)

ro

22 Jun, 2020 00:00 3057 Marime text
  • 2 hectare de lavandă își așteaptă vizitatorii timp de o săptămână
  • Lavanda Fest are loc la intrare în localitatea Pecineaga
Culoarea mov și mirosul de lavandă formează prologul unei povești fermecătoare, într-o localitate mică din județul Constanța. Pecineaga este o comună superbă, aflată în sudul județului, unde o mână de oameni se bucură de fiecare moment și le împarte și cu cei din jur.

Experiențe Dobrogene organizează Săptămâna Mov, care se va desfășura în comuna Pecineaga, începând cu ziua de sâmbăta 20 iunie, de la ora 9.30 până duminică, 28 iunie, ora 21.30. „Dedicăm o săptămână lavandei ca sa putem să ne încadram în regulile existente ale pandemiei... distanțarea socială, interacțiunea cu cât mai puține persoane etc. și bineînțeles ca toată lumea pasionată de mov, lavanda și aer curat să apuce să se bucure”, au punctat organizatorii.





Cotidianul ZIUA de Constanța a participat la deschidere și trebuie să recunoaștem că abia ne-am abținut să plecăm fără să cumpărăm prea multe produse. Sare de baie, apă de lavandă, bijuterii din rășină și flori uscate, faimosul săpun de lavandă și multe alte produse mov. Fetele s-au „decorat” cu lavandă în păr, cu pălării de lavandă, iar partenerii au devenit fotografii personali. Câmpul de 2 hectare a fost vizitat de zeci de persoane, care s-au bucurat de jocul albinelor printre florile înflorite. Mireasma lavandei este de neconfundat, iar pacea sufletească rămâne tatuată pe suflet.

În ultimii ani, toate rețelele de socializare au fost invadate în luna iunie de fotografii cu nebunia mov. Toată lumea, cu mic, cu mare caută lanuri aromate de lavandă pentru fotografii sau pentru a culege planta din diverse motive. Iată că pentru a doua oară Experiență Dobrogene invită constănțenii și turiștii în câmpul de lavandă al familiei Todor-Bălănică unde puteți vedea că și Dobrogea noastră poate fi mov.

„Familia Bălănică de la Parfum de Lavandă, Pecineaga, țărani dobrogeni ce fac parte din proiectul Experiențe Dobrogene, invită orășenii și nu numai, să uite de forfota urbei câteva ore, alegând experiența parfumată a câmpului de lavandă de la intrarea în localitatea Pecineaga, Constanța. Pentru direcționare locatie 0764901779, fam.Todor-Bălănică”, este postarea de pe pagina de Facebook a Lavanda Fest. Săptămâna Mov.


Citește și

#ConstanțaEsteBine - Dress code alb-mov! Experiențe dobrogene cu Parfum de Lavandă au revenit și anul acesta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii