Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Tricoul lui George Buricea, cel mai scump al unui handbalist român vândut la licitația pentru sprijinirea Sucevei în lupta cu COVID-19 (galerie foto)

ro

13 Apr, 2020 00:00 4650 Marime text

Clubul Sportiv Universitar din Suceava a organizat pe pagina sa de Facebook o licitație de amploare în rândul sportivilor români, cu scopul strângerii de fonduri pentru ajutorarea Spitalului din Suceava, municipiu grav afectat de coronavirus.

S-au vândut la licitație 89 de piese de echipament ale unor foști au actuali sportivi, din handbal (masculin și feminin), rugby, fotbal și kickboxing, strângându-se suma de aproape 50.000 de lei. În cadrul acțiunii caritabile au fost achiziționate și tricouri ale unor reprezentanți ai sportului constănțean, din handbal (de la HC Dobrogea Sud) și fotbal (Ianis Hagi, Ciprian Marica). Dintre tricourile reprezentanților handbalului masculin românesc aflate în licitație, cel al lui George Buricea (jucător și antrenor secund la HCDS) a fost achiziționat cu cea mai mare sumă, 1.200 de lei!

Câștigat de o membră a galeriei HCD!

„Licitația organizată de CSU Suceava cu scopul de a strânge fonduri pentru lupta împotriva coronavirusului s-a încheiat. Felicitări din nou pentru inițiativă și bravo tuturor celor care au licitat pentru zecile de tricouri din sportul românesc! Pe lângă mândria și onoarea de a contribui la această acțiune, Familia HCD mai are două motive de bucurie:
1. Tricoul lui George Buricea a fost câștigat de Monica Mihăilescu, membră în galeria HCD. În ultimele momente ale licitației, ea a oferit 1.200 de lei pentru tricoul lui George de la națională. Înainte de asta, cea mai bună ofertă era de 220 de euro.

2. După tricoul purtat de Karabatic, cel mai scump tricou vândut la licitație este chiar cel al lui Buricea. Dintre zecile de tricouri scoase la licitație de toți handbaliștii din România, al lui a fost considerat cel mai valoros.

Toti banii strânși la această licitație vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale la spitalul din Suceava. Încă o dată, jos pălăria pentru toți cei care s-au implicat în acest proiect! Felicitări pentru inițiativă, CSU! Bravo tuturor celor din sport care s-au implicat!“, a fost mesajul HC Dobrogea Sud.
 

Mănușile lui Ionuț „Pitbull“ Atodiresei, pe primul loc

La licitație au fost achiziționate și alte tricouri oferite de handbaliști ai clubului constănțean: Marius Mocanu (cu suma de 470 de lei), Ionuț Iancu (230 de lei), Ionuț Nistor (210 lei) și Irakli Chikovani (200 de lei). De la fotbal, s-au aflat în licitație tricourile de la echipa națională ale lui Ianis Hagi - donat de Ciprian Anton și achiziționat cu 1.650 de lei și al fostul internațional Ciprian Marica, finanțator al FC Farul (650 de lei). Cea mai scumpă piesă de echipament vândută la acțiunea caritabilă a fost o pereche de mănuși ale fostului luptător Ionuț „Pitbull“ Atodiresei (3.000 de lei), urmată de tricoul purtat la FC Barcelona de celebrul handalist Nikola Karabatic (2.500 de lei) și de tricourile handbalistelor de la echipa națională a României Iulia Dumanska (500 de euro) și Cristina Neagu (2.250 de lei).
 

Putea să fie și cel mai ieftin, aș fi fost la fel de mândru“

„Vă povesteam de extraordinara acțiune lansată de Clubul Sportiv Universitar din Suceava, care a mișcat tot sportul românesc. Cu ajutorul celor care și-au donat tricourile la această licitație, spitalul din Suceava va dispune de noi fonduri pentru echipamente care vor ajuta cadrele medicale în lupta cu COVID-19. Suma cu care s-a vândut tricoul meu de la națională a fost cea mai mare valoare licitată pentru un tricou din handbalul masculin de la noi. Putea să fie și cel mai ieftin, aș fi fost la fel de mândru că am spus «Da» acestei inițiative. Sunt bucuros că am ajutat și foarte fericit că tricoul a ajuns chiar la un membru al galeriei HCD, Monica Mihăilescu. Felicitări!“, a spus George Buricea.
 

A rămas acolo unde îi e locul

„Pe lângă onoarea de a participa la această acțiune a handbalului românesc, a faptului că, princontribuția mea, ajut puțin în această situație de criză, există emoția faptului că tricoul unuia dintre jucătorii noștri emblematici ai orașului a rămas acolo unde îi este locul!“, a spus și Monica Mihăilescu.

Sursa foto colaj: Facebook (HC Dobrogea Sud, Monica Mihăilescu, CSU Suceava)


Citește și:

Tricouri scoase la licitație Sprijin pentru Suceava, afectată serios de coronavirus, vine și din sportul constănțean (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii