Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Sărbătoare în cetatea academică tomitană – Gala excelenței în educație la Universitatea „Ovidius”

ro

22 Mar, 2021 00:00 2888 Marime text
  • Astăzi, începând cu ora 13, în Sala Senatului, din Campus are loc cea de-a VI-a ediție a Galei excelenței în educație, în format hibrid
  • Premiile acordate sunt în valoare totală de 4.000 euro

În istoria Universității „Ovidius” din Constanța ziua de 20 martie are o dublă semnificație: se sărbătoresc 31 de ani de la înființarea sa și 60 de ani de învățământ superior constănțean.

În agenda de evenimente dedicate anual acestei sărbători se află și Gala excelenței în educație, eveniment în cadrul căruia sunt premiate rezultatele remarcabile ale cadrelor didactice în activitatea de la catedră, pe baza evaluărilor realizate de către studenți, și care la ultima ediție, în anul 2019, a căpătat amploarea unui adevărat spectacol, desfășurat pe scena Centrului „Jean Constantin” din Constanța.

Și cum, anul trecut, restricțiile impuse de pandemie au făcut imposibilă organizarea celei de-a VI-a ediții a Galei excelenței în educație, iată că, astăzi, începând cu ora 13, ea va avea loc în Sala Senatului, din Campus, dar în format hibrid. În sala de festivități vor fi prezenți doar reprezentanții conducerii universității, ai Ligii Studenților și cei 16 laureați, în vreme ce comunitatea academică va putea participa online, pe platforma Microsoft Teams a instituției, potrivit programului prezentat de prof. univ. dr. Elena Condrea, prorector pentru Educație și managementul calității.

Evaluarea realizată de către studenți, în urma căreia vor fi acordate premiile pentru excelență în educație, are la bază 10 indicatori relevanți pentru calitatea procesului de învățământ, în care studenții și cadrele didactice sunt parteneri.

Printre criteriile de evaluare amintim: punctualitatea și valorificarea eficientă a timpului în cadrul orelor de curs, interesul generat studentului pentru domeniul studiat, în urma parcurgerii disciplinei; stimularea gândirii critice și creative a studenților, eficiența și claritatea modalităților de predare și de evaluare, promovarea metodelor activ-participative de interacțiune la curs, deschiderea către comunicare, receptivitatea la nevoile profesionale și științifice ale studenților”, a precizat prof. univ. dr. Elena Condrea, prorector pentru Educație și Managementul Calității.

Premiile acordate în cadrul Galei Excelenței în Educație sunt în valoare totală de 4.000 euro, suma primită de fiecare cadru didactic putând fi utilizată în scop de cercetare, pentru decontarea cheltuielilor legate de activitatea științifică – participări la manifestări academice, publicarea articolelor în reviste de specialitate etc.


Citește și:

Universitatea Ovidius din Constanța: Ședințe gratuite de pregătire pentru bacalaureat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii