Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Săptămâna 46 a anului 2021 15-21 noiembrie

ro

15 Nov, 2021 08:33 1841 Marime text
Vine (iar!) luna plină

Când citesc aceste cuvinte, mulți dau ochii peste cap. Iar? Din nou? Da, dragii mei, iar și din nou.

Timpul trece, zilele se scurg și ciclurile naturale lună-soare se derulează în ritmurile programate de Creator.

Luna plină va fi vineri, pe 19 noiembrie, și ca să nu fie doar așa, o lună plină simplă și ușurică, vine cu o eclipsă de lună și o combinație Scorpion (soarele) și Taur (luna). Adică o combinație interesantă distrucție-creație.

Se pare ca va fi nevoie să distrugem ceva vechi, ceva ce nu ne mai folosește, pentru a face loc să putem crea noul.

Până vineri avem timp să ne gândim.

Ce am dori să îndepărtăm din Realitatea noastră?

Gândurile de limitare și neputință? Parcă n-ar fi rău să mai dăm la o parte câteva dintre ele și să le trimitem pe ”linia moartă”.

Acțiunile și socializările care ne iau inutil energie?

Obiceiurile care ne fac să fim într-o rutină plictisitoare?

Ce spuneți despre ”a lua lucrurile de la sine înțelese”? Să consideră că ni se cuvinte să primim de toate: apă, căldură, adăpost, hrană și educație.

Dar despre a crede ”fără a cerceta” tot ce ni se spune, în povestirile oficiale?

Oare le-am putea trimite în coșul de gunoi al uitării?

Mai am o vechitură de care mi-ar place să scap și intenționez să o fac strategic: Gândirea magică. Credința în povești ce mi s-au tot povestit, de unul sau de altul, despre calități și abilități umane, pe care nu le am, nu le-am întâlnit la miile de oameni cu care m-am văzut direct și le-am văzut doar în filme: compasiune, răbdare infinită, blândețe continuă, perseverență în aplicarea disciplinei interioare și exterioare, cumpătare și dăruire totală etc.

Experiența mea normală de om este să fiu imperfectă și să mă întâlnesc cu toate greutățile posibile, să fac toate greșelile și să ajung în capcane de pierdere de energie mari și să mă învârt într-o roată de a intenționa ceva și a realiza altceva, împinsă în toate părțile de vârtejul social.

Gândirea magică, că ar trebui să fiu și să fac altceva decât sunt și fac m-a făcut ca ani de zile să mă simt vinovată, rușinată și să-mi ascund greutățile și șovăielile.

Cu ocazia acestei luni noi în Taur, cu tot cu eclipsa, intenționez să trimit la coșul de gunoi al uitării Gândirea magică. Și să trăiesc relaxată, ușurată, cu toate imperfecțiunile pe care le am și erorile pe care le fac la fiecare pas, învățând și experimentând continuu.

Nu mai cred nimic din ce mi se spune, din ce citesc și din ce mi se transmite că ”ar trebui să”.

Aplic, experimentez, testez și observ. Îmi iau propriile decizii, funcție de rezultatele propriilor trăiri.

Săptămâna premergătoare lunii pline va fi plină ochi de energii intense, presiuni atmosferice variabile și provocări de toate felurile. Oamenii vor reacționa în feluri diferite la această presiune.

Întreaga săptămână avem o armă secretă importantă: postirea. Este săptămâna în care începe Postul Crăciunului. Fiecare face acest post în felul său. Unii mai intensiv, alții mai lejer.
Ideea principală este să ne oprim din consumul de produse animale (carne, lactate, ou), și să reducem chiar și consumul altor alimente greoaie pentru corp (prăjeli, dulciuri, produse ambalate sau congelate etc).

Putem să facem postul ca un detox cu fructe și legume, în care să consumăm dimineața masa cu fructe, la pranz, o salată de legume (crudități) cu ceva proteine vegetale (fie linte, năut, fie fasole sau mazăre, ori produse făcute din ele - piure de mazăre, hummus din năut etc) și seara, carbohidrați FĂRĂ gluten (adică fără făina de grâu) cu legume gătite. Masa de seară gătită ne asigură satisfacție emoțională și echiliberază restul alimentelor crude de peste zi.

În cartea ”Rețete în dieta de detoxifiere” de pe www.centrulnatura.ro/ebooks sunt multe informații suplimentare despre acest mod de alimentare.

Cu ce ne ajută postirea? Ne mai descarcă ficatul de presiunea inutilă a digestiei, ne economiseste un pic de energie și ne dă o stare de ușurință fizică, pe care folosim să ne mișcăm fluid printre provocări. În plus, ne limpezește mintea și ne calmează emoțiile.

Dacă tot am vorbit despre arme secrete, să amintim și Webinarul cu Alexa Events de pe 19 noiembrie (da!, chiar din seara de lună plină) în care discutăm despre o temă provocatoare: Supraviețuire sau evoluție.
https://alexaevent.ro/.../webinar-cu-dr-sorina-soescu.../

Ne provocăm la un dialog interesant.

Supraviețuim sau evoluăm, ce alegem ca traseu pentru viața noastră pe pământ?
Scorpionul și Taurul (semne de apă și pământ) sunt alături de noi în energia celei mai intense zile a săptămânii, care nu întâmplător este ziua Sfintei Vineri (energia iubirii) și are numărul 19 (un număr de încheiere de ciclu).

Avem cu siguranță ceva important de ”descărcat” din informațiile Universului, dacă am fost ghidați să ne acordăm acestor valuri de energie ale lumii.
Vine luna nouă, cu tot cu eclipsă de lună.

Să ne punem centurile de siguranță, casca de protecție, ochelarii de soare, să respirăm adânc de mai multe ori și să continuăm drumul printre provocări.

Mai avem ceva de parcurs din anul 2021.

O săptămână ușoară tuturor,
Cu iubire

Sursa text și foto: Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii