Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Săptămâna 36 a anului 2021. 6-12 septembrie. Fecioara și disciplina

ro

06 Sep, 2021 08:07 2442 Marime text
  • O femeie ce și-a descoperit puterea interioară și are discernământ. Știe ce este și ce nu este potrivit pentru Sine.
  • Își oferă hrana adecvată, fără să depindă prea mult de alții care să o susțină sau să o ghideze.
Se schimbă fundamental energia înconjurătoare. Trecem de la căldura, cheful de vacanță și entuziasmul Leului, la adunarea resurselor, ordonare, curățenie și disciplina Fecioarei.

Avem și o Lună Nouă în fecioară în ziua de marți, 7 septembrie, chiar la începutul Săptămânii. Așa că întreaga săptămână ce urmează va fi în energia unei zodii numite și ”directoarea de școală”.

Pentru că asta este Fecioara. O femeie ce și-a descoperit puterea interioară și are discernământ. Știe ce este și ce nu este potrivit pentru Sine. Își oferă hrana adecvată, fără să depindă prea mult de alții care să o susțină sau să o ghideze.

Își ascultă corpul, își ascultă intuiția și se ocupă în mod disciplinat, întreaga săptămână, de separarea grâului de neghină. Grâul este metafora pentru ”ce hrănește” și neghina metafora pentru ”ce necesită eliberat, eliminat, dat la o parte”.

Am auzit o expresie care mi-a plăcut mult.

Fecioara ne învață cum să avem LIBERTATE prin DISCIPLINĂ.

Reala libertate, care presupune să avem ENERGIE (deci să o economisim, întocmai precum face cu finanțele), este libertatea interioară de a gândi, simți și reacționa cum dorim să o facem, indiferent de circumstanțele exterioare.

Așa cum mai discutam, putem să fim liberi într-o închisoare, pentru că mintea, sufletul și corpul NE ASCULTĂ și putem să fim prizonieri în cea mai liberă variantă a vieților noastre (în care nu ne putem stăpâni gândurile, emoțiile sau corpul fizic).

Întrebarea la care avem de răspuns săptămâna ce urmează, săptămâna de Lună nouă în Fecioară este: ce circumstanțe de care suntem dependenți nu mai sunt sănătoare?

Ce alimente, ce stil de hrană, ce obiceiuri sociale, ce relații, ce locuri în care mergem, ce obiecte (tehnologie și altele) ne sunt utile pentru sănătate și ce nu?
Ne uităm în portofel și finanțele noastre și știm cum am economisit sau nu. Evaluăm situația de ACUM. Azi.

Știm că întreaga lună septembrie și mult spre finalul anului, 5 dintre plantele principale sunt retrograde. Așa că lumea din jur este cu capul în jos, în haos, și această tendință se va acccentua, pentru că spre finalul lunii, mai precis pe 27 septembrie, Mercur, planeta comunicării intră iar în retrograd.

Adică ne așteptăm ca haosul exterior să fie din ce în ce mai intens (sau așa să pară).

De aceea avem nevoie de toată energia, toată puterea și mai ales, de disciplina pe care Fecioara o poate aduce în viețile noastre pentru a ne ancora în interiorul corpului.

Ce putem face concret?

Să inițiem și să creăm noi obiceiuri sănătoase, noi practici zilnice, care să declanșeze schimbări de durată. Să ne ducem la culcare mai devreme cu o oră. Să închidem tehnologia electronică la ora 10.00 seara și să găsim ocupații blânde înainte de culcare (citit, masaj, gimnastică blândă, colorat, desenat etc).
Să facem mișcare fizică zilnic.

Să re-descoperim o pușculiță și să începem să o folosim zilnic.

Dezvoltarea unei rutine sănătoase necesită timp, de aceea, pentru a ne sprijini și a veni în întâmpinarea celor care au nevoie de susținere, vom începe pe 14 septembrie un program de mișcare dedicat disciplinei interioare.

https://vitalitystudio.ro/imunitate-intinerire-cu-dr-soescu/

Mai putem să încetinim un pic ritmul în care ne mișcăm prin lume, renunțând la tot ceea ce nu este neaparat necesar și oferindu-ne timp (și spațiu) să digerăm emoțiile, gândurile și impresiile culese zilnic din lume, hotărând ce eliberăm și ce menținem, pentru a ne hrăni. 1-2 ore pe zi, stând cu noi înșine, bucurându-ne de compania propriei persoane, evaluăm starea în care ne aflăm și descoperim despre noi și lumea din jur cât de multe putem.

Și nu în ultimul rând, putem să ne acordăm continuu la înțelepciunea corpului, întrucât în momentele de haos exterior, mintea va reacționa în mod automat, iar reacțiile fugă sau luptă se vor activa fără control. Stăpânirea de sine se educă prin voință și exerciții repetate. Întregul an 2021 l-am dedicat pentru această direcție: disciplină interioară și liberatate prin ordine și exersare.

Fecioara este energie feminină și tendința naturală este haosul și împrăștierea. Dar puterea sa intimă este contrarul haosului, adică ordinea. De aici vine energia tinereții interioare.

Să avem cu toții o săptămână de Fecioară cât mai eficientă și utilă, să ne găsim forța acordării la vibrația ordinii, în fluxul energiei vremurilor.

Cu iubire, tuturor

Sursă text și foto: Facebook / Zyanna Orinda

www.centrulnatura.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii