Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Palmaresul constănțean la Concursul Online de lingvistică. Școala gimnazială „George Enescu” Năvodari, în top

ro

17 Mar, 2021 00:00 3925 Marime text
  • Șase diplome vor merge la Școala „George Enescu” din Năvodari
  • Aur pentru un elev de la Liceul Internațional de Informatică
 
Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti", împreună cu Comisia Națională a Olimpiadei de Lingvistică, a organizat, la finele lunii trecute, Concursul Online de Lingvistică, atât pentru elevii de gimnaziu (clasele a V-a și a VI-a, respectiv clasele a VII-a și a VIII-a), cât și pentru elevii de liceu (clasele a IX-a – a XII-a).
 
Ca dovadă a interesului pe care copiii îl acordă pregătirii la vârf, dar mai ales a nevoii de a participa la concursuri, pentru a-și testa nu numai nivelul de pregătire, dar și capacitatea de a răspunde la stresul unei competiții, stau cei peste 1.700 de elevi evaluați la final (nu am pus la socoteală cei vreo 200 de descalificați, care nu-și fac cinste, și nici cei vreo 900 de absenți!).
 
Ieri, organizatorii au dat publicității rezultatele obținute de acești copii ambițioși, la finalul cărora putem spune că și Constanța are cu ce se mândri!
La clasele 5-6 au „urcat” pe podium, obținând medalie de Argint elevii Ema Apostol (Școala Spectrum Constanța) și Robert Tănasi (Școala gimnazială „George Enescu” Năvodari), cărora li s-a alăturat Manuel Zorlescu (Școala gimnazială „Gala Galaction” Mangalia), cu medalie de bronz. Au mai obținut mențiuni elevii: Florina Cristina Croitoru (Școala gimnazială „Petre Ispirescu” Constanța), Ioana Maria Hagi (Școala gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu” Constanța), Robert Gabriel Ioniță (Liceul Teoretic „Traian”) și Cosmin Mihai (Școala gimnazială „George Enescu” Năvodari).
 
La clasele 7-8, eleva Iraida Grigore (Școala gimnazială „George Enescu” Năvodari) a fost răsplătită cu medalie de aur, colegul ei de la aceeași unitate – Radu Ilușco a primit argint, iar Anastasia Craiu, tot colegă de-a lor – medalie de bronz. Tot punctaj pentru medalie de bronz au primit Maria Hrișca (Liceul Teoretic „Ovidius”) și Valeria Moroșan (Școala gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul”). Se alătură cu mențiuni: Maria Medeea Voicu (Școala gimnazială „Gala Galaction” Mangalia), Daria Andreea Șerban (Școala gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu” Constanța), Andrei Stoica (Liceul Teoretic „Traian”), Petru Solomon (Liceul Teoretic „Ovidius”) și Bianca Andreea Lupu (Școala gimnazială „George Enescu” Năvodari).
 
La categoria rezultate de performanță (clasele 9-12), elevul Vlad Ștefan Popescu (Liceul Internațional de Informatică Constanța) a primit medalie de Aur, iar cu mențiuni au fost răsplătiți Rareș Ionuț Vîslă (Liceul Internațional de Informatică), Victor Andrei Balaur și Cătălina Chistruga (ambii de la Liceul Teoretic „Ovidius”).
 
În săptămânile următoare, acești elevi vor primi pe mail diplomele.
 
Citește și:

#DobrogeaAcademică: Concursul online de Lingvistică, prima etapă de selecție pentru lotul României la Olimpiada Internațională
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii