Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine - „Iubit și respectat în meseria lui“ Elena Frîncu și Mariana Filimon, în vizită la antrenorul emerit Traian Bucovală, sărbătoritul zilei

ro

16 Jun, 2020 00:00 3610 Marime text
  • Fostele handbaliste Elena Frîncu și Mariana Filimon au fost eleve ale lui Traian Bucovală
  • Echipa antrenată de Traian Bucovală a adus primul titlu național din istoria handbalului constănțean

Antrenorul emerit Traian Bucovală, una dintre legendele sportului constănțean, tehnician cu rezultate deosebite în handbal, a împlinit luni, 15 iunie, 85 de ani, iar două dintre fostele sale sportive, Elena Frîncu și Mariana Filimon (fostă Ruse), nu aveau cum să nu-l viziteze în această zi specială.
Componente ale echipei de junioare de la Școala Sportivă de Elevi nr. 1 din Constanța care, în 1969, sub bagheta lui Bucovală, cucerea titlul național (primul din istoria handbalului feminin constănțean), Elena Frîncu și Mariana Filimon l-au felicitat pe Traian Bucovală, i-au urat sănătate și viață lungă și i-au oferit un cadou.


 

A scris prima lecție de istorie în handbalul constănțean“

„Ne bucurăm, din nou, să-l găsim bine pe domnul profesor Bucovală. Viață frumoasă în continuare alături de soție, Adriana, de restul membrilor familiei și de ceilalți apropiați!“, a declarat Mariana Filimon, cea care este soția antrenorului echipei naționale feminine de tenis de masă a României, Viorel Filimon. „Traian Bucovală este cel care a promovat prima echipă de handbal fete în Divizia A, cel care a adus primul titlu de campioană națională la junioare, antrenor de lot național (junioare, tineret, senioare), inspector școlar, director CSS1. A scris prima lecție de istorie în handbalul constănțean. A fost iubit și respectat în meseria lui“, a spus și Elena Frîncu, fostă vicecampioană mondială la handbal, fost director, vreme îndelungată, al DJST Constanța, și considerată cel mai mai de succes manager de sport din România.

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

Constanța. Valoare a sportului Antrenorul emerit Traian Bucovală, la 85 de ani. Și-a legat numele de mari performanțe

Povestea celebrului titlu de campioană din 1969 „Legenda Tăbăcăriei“ a ajuns cadru universitar la New York

Campioana, la vârsta de 16 ani! Elena Frîncu şi fotografia care a emoţionat-o până la lacrimi. Amintiri din anul 1969
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii