Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine - În premieră pentru mediul universitar constănțean Festivitate de inaugurare a Colegiului Universității „Ovidius”

ro

16 Sep, 2020 00:00 2024 Marime text

Săptămâna trecută, Universitatea „Ovidius” a organizat, în premieră, în sesiunea septembrie 2020, primul concurs de admitere în cadrul Colegiului Universității „Ovidius“ din Constanța, înființat în cadrul proiectului „Pro Info – Pregătirea resursei umane în Informatică“, cod POCU/6/21/122837 și acreditat prin Hotărârea ARACIP nr. 11/07.08.2020.
Programele de studii pentru care tinerii au putut opta au fost Analist programator și Administrator rețele locale și comunicații, cu o durată de trei semestre. Programele de studii oferite sunt de tip învățământ terțiar non-universitar, nivel ISCED 5.
 

53 de cursanți se școlesc într-un domeniu extrem de căutat


Astăzi, începând cu ora 14, va fi organizată în mediul online http://bit.ly/Festivitate-Colegiul-UOC, festivitatea de deschidere a anului școlar 2020-2021 pentru cei 53 de candidați admiși la acest colegiu, respectiv 20 de candidați fără taxă și șapte cu taxă pentru programul Analist programator și alți 20 de candidați fără taxă plus șase cu taxă la programul Administrator rețele locale și de telecomunicații.
 
Proiectul „Pro Info – Pregătirea resursei umane în Informatică“ este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Componenta 1: Măsuri de optimizare a ofertelor de studii din învățământul superior în sprijinul angajabilității, Axa prioritară 6: Educație și competențe, Cod apel: POCU/320/6/21/Operațiune compozită O.S. 6.7, 6.9. 6.10.
Cele patru obiective specifice asumate în acest proiect sunt:
  • Îmbunătățirea nivelului de competențe pentru 50 de membri ai personalului didactic, prin participarea finalizată cu certificare la două Cursuri Post Universitare (CPU) în care se tratează tema securității cibernetice prin prisma: 1. Provocările revoluției digitale asupra curriculei și modalității de predare 2. Dezvoltarea competențelor pe termen mediu și lung pentru piață muncii 4.0 și prin participarea la un curs complementar de perfecționare în domeniul cybersecurity.
 
  • Creșterea nivelului de competențe practice în domeniul cybersecurity pentru un număr de 300 de studenți prin intermediul dezvoltării și furnizării unui pachet de 6 cursuri complementare programei universitare, cu un conținut inovator și o componentă aplicativă semnificativă orientate către creșterea angajabilitatii.
 
  • Extinderea ofertei educaționale de nivel terțiar non-universitar tehnic prin înființarea și autorizarea colegiului tehnic axat pe cybersecurity cu specializările „Analist programator” și „Administrator rețele locale și comunicații”.
 
  • Creșterea ratei de acces și participare la învățământul terțiar universitar și non-universitar tehnic concomitent cu reducerea ratei de abandon prin intermediul unui pachet de măsuri compus din sprijin financiar în suma forfetară de 300 lei/lunar și consiliere profesională pentru 71 de studenți/cursanți, precum și din acțiuni complementare de tip «întâlniri cu angajatorii» destinate tuturor cursanților/studenților din grupul țintă.
 
Citește și:

Între cele opt universități alese la nivel național La Universitatea „Ovidius” din Constanța, programe de studii universitare de master didactic
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii