Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Crosul umanitar „Împreună pentru Andrei“. Alergători de toate vârstele au venit să-l ajute pe tânărul din Năvodari

ro

08 Jan, 2021 00:00 3071 Marime text
  • Crosul umanitar „Împreună pentru Andrei” a fost organizat de asociaţia sportivă Family Runners.
  • Acţiunea a avut drept scop atât obţinerea de fonduri necesare tratamentului lui Andrei, cât şi promovarea mişcării în aer liber.
  • Evenimentul s-a bucurat de o participare masivă, răpunzând prezent alergători din tot judeţul.
 
Andrei, un tânăr de 22 de ani din Năvodari, absolvent al Facultăţii de Matematică - Informatică, se confruntă cu probleme de sănătate, diagnosticul fiind osteoblastom (tumoră la nivelul coloanei cervicale). În sprijinul tânărului a venit şi o asociaţie sportivă, Family Runners, care a organizat alergare caritabilă pe stadionul „Flacăra“ din Năvodari.
 
Acţiunea a avut drept scop atât obţinerea de fonduri necesare tratamentului lui Andrei, cât şi promovarea mişcării în aer liber. Numită simbolic „cros”, cursa a constat într-o tură de teren. Evenimentul s-a bucurat de o participare masivă, alergători de toate vârstele venind să-l sprijine pe Andrei. Având în vedere contextul epidemiologic actual, alergarea s-a desfăşurat după reguli speciale, pentru a se menţine distanţarea fizică. Astfel, s-au format mici grupuri de alergători şi s-au dat starturi din 30 în 30 de minute. Masca a fost obligatorie în zona evenimentului, iar publicului nu i s-a permis accesul. Potrivit organizatorilor, s-au strâns pentru Andrei 33.638 de lei şi 250 de euro, aceste sume cuprinzând atât taxa de participare (de 25 de lei), cât şi donațiile suplimentare.
 

De la bebeluşi, la preoţi şi cadre medicale

 
„Nici nu ştiu cu ce să încep. Este incredibil câtă lume s-a mobilizat şi a venit să alerge în scop umanitar pentru Andrei Mitrea. Atât el, cât şi părinții vă mulţumesc din toată inima pentru prezența dumneavoastră.
 
S-a strâns suma de 33.638 lei + 250 euro, care cuprinde atât taxa de participare, cât şi donațiile suplimentare (au fost care nu au vrut / nu au putut să alerge, dar au vrut să sprijine financiar familia Mitrea). Încerc să caut cuvinte şi nu le găsesc. Ne-au sosit prieteni atât ai noștri, cât şi ai lui Andrei din tot județul Constanța. Au venit bătrâni care nu puteau merge decât câțiva metri şi oboseau, dar au venit.
 
Au venit părinți cu bebeluși, au venit antrenori care au mobilizat echipe de copii dornici să alerge şi să ajute, au venit cadre didactice care au strâns clase pentru a-i forma în gândirea lor pe viitor. Au venit familiile celor pentru care am mai organizat crosuri. Au venit preoți, cadre medicale... care vor să dărâme bariera financiară care ne înconjoară. Au venit... dar câţi nu au venit... oameni simpli... care fac diferenţa! Mândri de noi, năvodărenii! Pentru toate acestea putem doar să vă îmbrăţişăm, online ce e drept! Am suferit că nu am putut să vă îmbrăţişăm la eveniment, dar vă mulţumim că aţi înţeles şi s-a păstrat distanţa“, a fost mesajul organizatorilor.
 
Aceştia au subliniat ajutorul în reuşita evenimentului primit, printre alţii, şi de la Florin Adam, reprezentant CS Năvodari. De asemena, la eveniment a venit şi atletul veteran Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, multiplu campion la categoria sa de vârstă. „Mulțumiri din suflet pentru ajutorul oferit. Un om de nota 10!”, au punctat organizatorii. 
 

Medalii pentru participanţi

 
Toţi participanţii la cros au primit medalii, „un mic cadou din partea noastră pentru voi, pentru faptul că vreti să ajutaţi!“. „Ne repetăm: tot ceea ce donaţi ajunge la Andrei Mitrea. Ceea ce facem noi este datorată iubirii pentru sport și pentru semeni. Timpul pe care îl dedicăm acestui eveniment este pentru a strânge cât mai mulți iubitori de sport, pentru a ne învăța copiii să nu rămână indiferenți la nevoile celor din jur si să știe să facă fapte bune“, au menţionat înainte de cursă cei de la Family Runners, o asociaţie sportivă care a luat naştere în urma colaborării dintre două familii, Iacomi (Iulian şi Selime) şi Sima (Cristian şi Daniela).
 

„Pentru că tu poţi”

 
„Pentu că aceasta este bunătatea! Nu înseamnă să faci ceva pentru cineva pentru că acesta nu poate, ci pentru că tu poţi. Ashihara Karate Constanta Stefan Dojo & CSO Ovidiu îi doresc lui Andrei Mitrea multă sănătate. Felicitări participanţilor, felicitări organizatorilor!”, a fost mesajul altor participanţi.
 

Tricou FC Viitorul scos la licitaţie şi grup creat pe Facebook

 
În sprijinul lui Andrei a fost scos la licitaţie, în decembrie anul trecut, şi un tricou al FC Viitorul, cu semnăturile a două dintre legendele fotbalului românesc, Gică Hagi şi Gică Popescu, suma de pornire fiind de 500 de lei. 
 
De asemenea, pentru strângerea de fonduri a fost creat şi un grup pe Facebook, „Împreună pentru Andrei”, iar donaţii se pot face şi în conturile: 1. Titular - Andrei Mitrea, IBAN - RO26RZBR0000060022216902, valuta - lei, nume bancă - Raiffeisen Bank, cod swift: RZBRROBU; 2. Titular - Andrei Mitrea, IBAN -  RO78RZBR0000060021928555, valuta - euro, nume bancă - Raiffeisen Bank, cod swift: RZBRROBU.
 
În secţiunea Galerie Foto a acestui articol, găsiţi mai multe imagini de la evenimentul desfăşurat la Năvodari.
 
Sursa foto: Facebook (Ana Sălăgeanu)
 
Citeşte şi:
 
#ConstanțaEsteBine
Crosul umanitar „Împreună pentru Andrei“, la Năvodari


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii