Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Al treilea proiect de parteneriat ERASMUS + pentru Școala Gimnazială nr. 1 Ciocârlia

ro

25 Aug, 2020 00:00 1971 Marime text

 
În urmă cu o săptămână, vestea cea mare avea să facă înconjurul rețelelor de socializare, pentru că este o mândrie locală să ai o asemenea performanță: din totalul celor 246 de dosare depuse la secțiunea proiecte de schimb interșcolar KA 229 doar 79 aprobate, iar școala din Ciocârlia este singura din județul Constanța câștigătoare!
 
Școala Gimnazială nr. 1 din Ciocârlia este beneficiara unui nou proiect în cadrul programului Erasmus +, Acțiunea cheie 2 - Parteneriate strategice în domeniul educație şcolară - proiecte de schimb interșcolar KA229, de data aceasta in calitate de coordonator.
 
Proiectul „Together for a Green Future" (Împreună pentru un viitor verde), se va desfășura în perioada 2020-2022, în parteneriat cu şcoli din Turcia, Italia, Ungaria, Estonia şi Serbia şi a primit o finanţare de la Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, KA219 de 173.925 euro.
 
Proiectul are ca obiectiv conştientizarea elevilor şi a comunităţii cu privire la tendințele de consum aflate într-o permanentă şi rapidă creștere şi necesitatea de a converti aceste tendințe de consum în economii. Accentul se va pune pe necesitatatea economisirii consumului ecologic, de energie electrică și apă şi pe nevoia de reutilizare, reducere și reciclare (sistemul 3R).
 
În timpul proiectului, elevii din scolile partenere vor calcula amprenta de carbon din propiile gospodarii, vor colecta materiale care fac obiectul reciclării (deșeuri de hârtie, baterii și ulei), vor realiza un film documentar despre plante şi animale endemice din fiecare ţară, vor realiza diferite obiecte din materiale reciclabile pe care le vor dona.
 
Proiectul va avea ca rezultate un curs de formare adresat profesorilor privind calcularea amprentei de carbon şi a celei ecologice, economisirea apei şi energiei electrice, studii în comunităţi privind amprenta de carbon şi amprenta ecologică din fiecare comunitate şcolară implicată în proiect, un manual practic privind economisirea de energie, un documentar cu specii endemice din ţările implicate în proiect.
 
În perioada 2014-2019 Școala Gimnazială nr. 1 Ciocîrlia a derulat în calitate de partener proiectul ERASMUS + „Legends hunt. To explore. To motivate. To cherish.” în parteneriat cu şcoli din Turcia, Italia, Polonia și Ungaria și proiectul „Healthy life is happy life” în parteneriat cu şcoli din Turcia, Spania, Italia, Bulgaria, Polonia.
 
Citește și:

Proiectul strategic Erasmus+ „Understanding Blue Growth Strategy“, lansat de Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii