Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Ag.șef pp. Robert Leonard Dobrescu, Secția 4 Poliție – „Dacă respectăm măsurile, ne vom putea bucura de cei dragi așa cum o făceam și în trecut“

ro

22 Apr, 2020 00:00 4063 Marime text




Cotidianul ZIUA de Constanța susține comunitatea și vine în sprijinul cetățenilor pentru o informare corectă și amplă asupra efectelor pandemiei noului coronavirus SARS-Cov-2. La nivel național, au fost impuse măsuri și au fost înainte recomandări societăților și populației pentru a preveni răspândirea virusului. Astfel, dorim să venim cu informații pozitive în rândul comunității locale prin difuzarea de materiale informative cu privire la măsurile luate de societăți și instituții constănțene sau care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța pentru a ține angajații și pe rudele acestora în siguranță. O comunitate unită, o societate bazată pe siguranță, încredere și comuniune înseamnă o comunitate sănătoasă. Este o perioadă în care măsurile luate la timp au ca scop stingerea problemelor de mâine. Donațiile, oamenii care se implică activ în rândul comunității formează un întreg, iar orice susținere a unei mici comunități face parte dintr-un mecanism de reîntregire și restartare a vieții de zi cu zi.

În întreg acest context, agentul șef principal de poliție Robert Leonard Dobrescu, din cadrul Compartimentului Poliție de proximitate al Secției 4 Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, a fost de acord să ne împărtășească o parte din gândurile ce îl motivează pe el, dar și pe colegii săi să meargă mai departe. De asemenea, omul legii a subliniat că îi roagă pe cetățenii să înțeleagă că, dacă vom respecta în continuare măsurile impuse, „ne vom putea bucura de cei dragi așa cum o făceam și în trecut“. Sfaturile polițistului către oameni sunt și ca aceștia să respecte recomandările și astfel „să își protejeze familiile, iar prin acest lucru să ne poată proteja și pe noi, deoarece și noi suntem oameni, avem soți/soții, copii, părinți pe care, de asemenea, dorim să îi protejăm“.
 

Siguranța cetățenilor, o prioritate


Zi de zi prezenți la datorie, polițiștii, dar și ceilalți luptători ce au ca misiuni principale menținerea ordinii și siguranței publice, dar și asigurarea respectării măsurilor impuse prin ordonanțele militare, sunt și ei, prin natura profesiei lor, în prima linie.
„Activez în cadrul I.P.J. Constanța de 25 de ani, mai exact din data de 6 ianuarie 1995, de când am absolvit cursurile Școlii de Subofițeri de Poliție «Nicolae Golescu», din Slatina. Am activat în perioada ianuarie 1995 – februarie 2002 la Poliția municipiului Constanța, ca agent de siguranță publică, iar începând cu februarie 2002, îmi desfășor activitatea la Secția 4 Poliție Constanța, întâi ca sectorist, iar apoi ca agent de siguranță publică. În prezent, lucrez în cadrul Compartimentului Poliție de proximitate, fiind întotdeauna aproape de cetățeni, de bucuriile și necazurile acestora“, a relatat, pentru ZIUA de Constanța, agentul șef principal Dobrescu.
În continuare, acesta ne-a împărtășit faptul că „siguranța cetățeanului a fost întotdeauna o prioritate pentru mine, cu atât mai mult în această perioadă, în contextul pandemiei de COVID-19. Alături de colegii mei, îmi desfășor în continuare activitatea, pentru a împiedica răspândirea infectării populației, încercând să determinăm cetățenii să înțeleagă că trebuie să respecte prevederile legale pentru a nu se îmbolnăvi“.
 

„Reușim să facem oamenii să înțeleagă că nu stăm degeaba pe stradă“


Așa cum fericirea vine, de fapt, din lucruri ce pot părea mărunte, și agentul șef principal Dobrescu vorbește despre aspectele pozitive ce vin din lucruri care, pentru alții, ori în alt context, ar putea părea banale: „Experiențele pozitive sunt legate de faptul că, de multe ori, reușim să facem oamenii să înțeleagă că nu stăm degeaba pe stradă și că întotdeauna acționăm pentru a-i sprijini și îndruma în soluționarea problemelor cu care aceștia se confruntă“.
„De asemenea, în ultima perioadă de timp, datorită activităților multiple desfășurate în teren, atât de mine, cât și de colegii mei, am reușit să-i facem pe cetățeni să conștientizeze faptul că, dacă iau măsurile de protecție necesare atunci când se deplasează pentru rezolvarea unor probleme de strictă necesitate, dar și dacă rămân în casă și nu circulă fără motive întemeiate, ne ajută atât pe noi, dar se ajută și pe ei înșiși“, a explicat polițistul.
Totodată, acesta a subliniat că „cetățenii au început să înțeleagă faptul că, în momentul în care circulă pe străzi, este indicat să aibă asupra lor declarațiile pe propria răspundere, completate corespunzător, sau adeverințele eliberate de angajatori, dar și celelalte documente de identitate, pentru a ne ușura munca, dar și pentru a nu ne determina să luăm măsuri de sancționare, chiar dacă mai există și excepții. Am observat și faptul că cetățenii au început să conștientizeze că distanțarea socială reduce riscul de îmbolnăvire, administratorii societăților comerciale cu obiect de activitate vânzarea de produse alimentare au început să servească clienții la geam sau să nu permită accesul în magazine a unui număr mai mare de 2-3 persoane, pentru a menține în acest fel distanțarea socială și a reducerii numărului de îmbolnăviri“.
 

„Și noi suntem oameni“


Printre părțile bune pe care polițistul speră ca epidemia să le poată lăsa în urma sa, la plecare, se numără sporirea încrederii oamenilor în munca lor: „Putem spera ca cetățenii să aibă mai multă încredere în noi, că nu le dorim decât binele și că îi ajutăm și îi vom ajuta în continuare în rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă și, de asemenea, să sperăm că și noi vom fi ajutați în continuare de către cetățeni“.


De asemenea, agentul șef principal a vorbit și despre sărbătorile Pascale ce tocmai s-au încheiat, subliniind că, în acest context, „le recomand cetățenilor să fie mai buni, mai înțelegători și, chiar dacă anul acesta nu au putut sărbători așa cum își doresc Paștele cu toate tradițiile lui, să înțeleagă că, dacă vor respecta în continuare măsurile impuse, pe viitor, lucrurile vor reveni la normal și ne vom putea bucura de cei dragi așa cum o făceam și în trecut“.
Nu în ultimul rând, omul legii i-a sfătuit pe oameni „să respecte în continuare recomandările colegilor mei, recomandările cadrelor medicale, ale colegilor jandarmi și militari, să nu se deplaseze în afara locuinței fără motive întemeiate, să își protejeze familiile, iar prin acest lucru să ne poată proteja și pe noi, deoarece și noi suntem oameni, avem soți/soții, copii, părinți pe care, de asemenea, dorim să îi protejăm“.

Citește și:

#ConstantaEsteBine:
Plt.adj. Cristian George Grosu, SMURD Constanța – „După această perioadă de izolare, ne vom zâmbi mai des“
 

#ConstantaEsteBine:
Locotenent colonel Constantin Murariu, ofiţer specialist al IJJ Constanța – „Oricât ar fi de greu, nu avem voie să cedăm“

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii