Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv.Trăiesc într-o mașină, în Tomis 3. Mirosuri, mizerie, gălăgie... Vecinii cer ajutorul autorităților! Îi aude cineva?

ro

10 Jul, 2016 09:39 9643 Marime text
Un om al străzii poate avea o poveste de viaţă foarte tristă. Un om al străzii poate să nu aibă o poveste chiar așa dramatică cum ne-am aștepta. În ultima lună am avut surpriza să constatăm că lucrurile nu stau mereu chiar așa cum par la prima vedere în ceea ce-i privește pe oamenii străzii. Nu e ușor să locuiești așa, pe stradă, în parcuri, în canale, prin mașini… Dar se naște întrebarea firească: cine alege o astfel de viață?
 
Să vă dăm un exemplu. În cartierul Tomis 3, în spatele Bisericii, există o mașină Dacia. O fi abandonată… Nu știm exact. Ideea este că în ea locuiesc niște oameni. Țigani, din ce spun locuitorii din zonă. Bine, asta nu contează, dar așa, ca idee. În fine, cum spuneam acolo trăiesc niște oameni. Nu au WC, nu au apă să se spele… Mirosurile pestilențiale înconjoară zona. A început să miroasă și a toaletă publică în zonă.
 
Să mai vorbim de gălăgie? O, da. Oamenii se plâng că uneori nu se pot odihni din cauza zgomotelor, a scandalurilor, a certurilor, a râsului isteric. Le-au spus cu frumosul să-și caute un alt loc. Dar ți-ai găsit? Nomazii spun că sunt săraci și nu au unde sta, țipă, fac scandal. Stau acolo din iarnă. Vecinii din zonă au ajuns la capătul puterii. Nici geamurile nu le mai pot deschide din cauza mirosurilor. În plus, nomazii nu suportă să le spună nimeni nimic. Și-au adus și canapea lângă mașină. Nu țin cont de nimic. Nu este ușor pentru vecini.
 
În imagini au fost surprinși în timp ce își făceau un soi de curățenie în mașină. Dar oare nu se poate face ceva pentru acești oameni? Zona devine un focar de infecție totuși. În plus, vecinii ne-au declarat că sunt terorizați. Pur și simplu nu îi mai suportă. Cei care au copii mai mici spun că stau cu emoții când sunt ei prin zonă.. Și ne oprim aici. Bănuim că v-ați făcut o idee. Oare autoritățile nu pot lua măsuri? Nu există soluții pentru astfel de cazuri?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gogu 08 Sep, 2016 22:02 Pai cei de la Primarie n-au timp de as ceva! Pe strada Banu mihalcea, in mijlocul orasului , cete de copii , scapati de parinti de sub observatie din motive care nu le inteleg , dar le intuiesc, incepand cu ora 21,00 si pana pe la 24-1,00 alearga, tipa si urla ca muscati de sarpe , in conditiile in care catre strada Chiliei stau in 3 case in jur de 30 de persoane.Ceilalti locuitori, cei care se duc la munca, platesc taxe si impozite , din care ulterior se platesc mii de lei ajutoare sociale pentru cei care s-au oplosit pe aici,nu se pot odihni de cand incepe luna mai si pana prin octombrie! Degeaba le atragi atentia ca ora nu e potrivita pentru zgomotele produse! Inclin sa cred ca sunt pusi inadins sa faca as de parinti pentru ca , gasind o vaca buna de muls in privinta ajutoarelor ,nu mai gasesc case sa se mute. Atunci recurg la aceste tehnici mafiote de-a dreptul, de convingere a celor care au case aici sa isi ia lumea in cap si sa plece unde vad cu ochii. Iar cei care nu inteleg mesajul, nu au decat sa suporte ....Insa cred ca nu iau in calcul ca machidonii isi lasa greu casele...Oricum , tiganii din zona s-au inmultit peste masura , la asta contribuind si faptul ca platesc apa pentru o persoana in pausal, desi ei sunt vreo 10 in curte, gunoiul la fel, in fiecare noapte carand in curtile goale tomberoanele cu gunoi...(vezi intersectia Maramures cu Ion Ratiu).Si atunci ne intrebam de ce tiganii ne sfideaza si fac ce vor in acest oras?
  • Castanilor 17 Jul, 2016 11:42 Buna ziua Același lucru si pe strada Castanilor colt cu Mihai Viteazu.S-au facut o grămada de sesizări la poliția locală si primărie,dar degeaba.Nu poti ieși din casa ,nu poti deschide geamul..Omul străzii mai are si 12 caini agresivi,care s-au aciuat pe lângă...este cumplit ce se întâmpla...nu este normal si firesc sa ti fie frica sa ieși din bloc ..nu trăim in evul mediu..pe lângă obligații avem si drepturi ca cetățeni ai acestui oras.va rog faceți o ancheta si aaIci..este un teren lăsat in paragina ,cumparat de către o angajata a Primăriei...
  • andreea 14 Jul, 2016 08:44 Buna ziua! Si in Tomis nord, mai exact langa gradinita Amicii stau zi si noapteoameni ai strazii si fac mizerie, galagie(mai ales noaptea). Poate se rezolva si situatia din aceasta zona.Multumim.
  • Vasile 12 Jul, 2016 11:10 Sa ii ajute Episcopia. Sa se implice Biserica pt ca este un caz social. Ce face Teodosie din palat? Sa ne arate omenia si credinta!
  • Mac 10 Jul, 2016 10:16 "Bună ziua, Mulțumim pentru înțelegere și acțiune .Cu ajutorul dvs poate ca zona piața Tomis 3 și zonele adiacente se vor menține curate și fără comerț ilegal din metru în metru. Revenim cu rugămintea de a acționa în același mod și în zona situata intre magazinul Megaimage , catedrala catolica și zonele mici de verdeață din jurul blocurilor. Consideram ca cetățenii fără adăpost și consumatori de alcool zilnic, nu pot sa fie lăsați sa bintuie prin zona ,sa doarmă pe alei, prin micile zone verzi din jurul blocurilor. În aceste zone pline de mizerie aruncata zilnic de către cei menționați și ceilalți comercianți nu au fost curățate de luni bune.Solicitam intervenția inspectorilor primăriei, poliției locale pentru degajarea zonei de mașinile folosite ca depozit, mutarea în spații corespunzătoare a celor fără adăpost.Deranjul făcut de cei fără adăpost este de neacceptat, sint violenți verbal intre ei și cu trecătorii. Mulțumim anticipat pentru acțiune." Sesizare facuta către cei responsabili din 01.07.2016, nerezolvata.....încă.