Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Ce facem cu morţii din weekend, domnule primar?

ro

09 Jul, 2016 00:00 8061 Marime text
Vreau să cred, domnule primar, că nu aţi avut timp să cunoaşteţi adevărul despre serviciile Primăriei, care trebuie să fie numai în slujba cetăţenilor, în tot timpul, dar mai ales în anumite momente dificile. Deşi, zilele trecute, se zvonise prin târg că aţi pornit „curăţenia” în Primărie şi aţi plecat să vizitaţi punctele de lucru. Lăudabil şi absolut necesar. Eraţi aşteptat să ajungeţi şi la Cimitirul Central. Se făceau pregătiri ca vizita să iasă bine.
 
Nu ştiu nici dacă aţi fost până la urmă şi nici ce tematică a avut controlul dumneavoastră. Probabil aţi ajuns când se terminase aglomeraţia de la uşa care se deschide fix la 8.30, luni dimineaţă, şi puhoiul de oameni cu probleme - dintre ei, mulţi bătrâni bolnavi - trecuse de coada măturii rezemate între canturi. În holul mic era oricum mai răcoare decât jarul de-afară, iar cele două scaune puteau fi ocupate pe rând. Vecinătatea dezagreabilă a sediului administraţiei Cimitirului Central cu morga nu mai sperie pe nimeni.
 
Problema este alta. Pe care, chiar dacă aţi fost în vizită de lucru, nu aţi fi sesizat-o. Nu despre condiţiile improprii din sălile de aşteptare este vorba acum, cam în tot locul este la fel, la noi, la Constanţa, unde oamenii sunt obişnuiţi să stea înghesuiţi, în picioare, ore în şir, ca să-şi plătească facturile, taxele, impozitele, doar pe alocuri mai fiinţând câte un sediu modernizat.
 
V-aţi întrebat ce se întâmplă dacă ne moare cineva drag şi tragedia se petrece într-o vineri sau sâmbătă sau într-o sărbătoare legală? Păi nu are cine emite certificatele şi autorizaţiile necesare, căci, domnule primar, de sâmbătă, de la prânz, până luni dimineaţa nu există servicii în slujba cetăţeanului contribuabil al acestui oraş. Și atunci, trebuie să fie găzduit mortul într-una dintre casele mortuare, puzderie! Încă o noapte. Pe bani mulţi, fireşte, după confort. Dar cei care nu au bani ce fac? Acasă nu au voie să mai ţină mortul, funcţionarii sunt în liber.
 
Cât ar costa organizarea unor servicii non-stop pentru toate urgenţele de acest fel? O nimica toată, adăugată oricum la taxele nejustificat de mari care trebuie plătite doar pentru luxul de a muri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii