Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Pomacost SA Constanța, în grațiile Primăriei Tulcea (proces-verbal + 8 documente)

ro

26 Feb, 2014 00:00 3981 Marime text
Primăria municipiului Tulcea a atribuit în anul 2007 contractul „Tăiere arbori” societății Pomacost SA Constanța, în valoare de 243.059,20 lei, fără TVA, respectiv 72.929,43 euro, fără TVA.
 
Anunțul de participare a fost publicat în SEAP data de 28.03.2007. Potrivit raporului de atribuire a contractului de achiziție publică și încheiere a acordului-cadru, având ca obiect prestări servicii„Tăieri arbori”, Comisia de evaluare a avut următoarea componență: președinte – George Blejan, dar și membri pe Elena Grigore, Paul Filip, Narcis Popescu, Daniel Pohariu și Carmen Verban. Singura societate ofertantă a fost Pomacost SA Constanța, care a și adjudecat contractul pentru suma de 243.059,2 lei fără TVA, respectiv 72.929,43 euro fără TVA.
 
Abonată la banii publici
 
SC Pomacost SA pare să fie una dintre firmele preferate nu numai pentru autorităţile constănţene, ci şi pentru vecinii din Tulcea. Potrivit statisticii de pe site-ul www.e-achizitii.com, SC Pomacost SA a câştigat cinci contracte cu Primăria Tulcea, toate având ca obiect tăieri arbori. Valoarea celor cinci contracte se ridică la aproximativ 1.400.000 lei. În ceea ce priveşte firma declarată câştigătoare, aceasta este cunoscută drept una dintre societăţile cu o mare trecere la contractele din bani publici. Firma Pomacost, al cărei administrator unic este, începând din anul 2012, Pimen Alexandru Leca, a avut o cifră de afaceri la sfârşitul anului 2012 de 5.919.506 lei, un profit net de 610.309 lei şi 122 de salariaţi. Firma s-a făcut cunoscută în mediul de afaceri local în special prin prisma licitaţiilor câştigate de-a lungul timpului cu autorităţile locale constănţene, dar şi prin intermediul fostului şef al societăţii, Basarab Popa, despre care se spunea că ar fi fost văr bun cu primarul Radu Mazăre. Basarab Popa a renunţat la mandatul de administrator unic al firmei Pomacost în toamna anului 2010. Despre actualul administrator al SC Pomacost SA se ştie că este cel care s-a ocupat şi de SC Nisipuri SA, firmă în care la un moment dat a fost implicat şi primarul Constanţei.
Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul dosar al retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre. Referitor la numele firmei, Pomacost, gura târgului spune că Po-ul de început ar fi fost de la Popa, Ma de la Mazăre, Co de la Constantinescu şi St de la Strutinsky.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii