Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţial, a pierdut pentru că detaliile tehnice „dădeau cu virgulă” Repower SRL a reuşit să convingă CN APMC că va putea furniza energie (DOCUMENTE)

ro

09 Sep, 2015 00:00 2188 Marime text
Conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) a dorit, în aprilie 2013, să încheie un contract având ca obiect „Furnizare energie electrică”. A publicat pe SEAP anunţul de participare, pe 18 septembrie 2012, cu erată în 5 octombrie 2012, apoi, pe 3 iulie 2012, s-a organizat o licitaţie deschisă online şi s-au aşteptat ofertanţii. Sursele de finanţare erau proprii.
 
Aşadar, a fost desemnată o comisie de evaluare, la data de 4 octombrie 2012, din care au făcut parte Alexandru George Iorov, director Infrastructură şi preşedinte al comisiei, cu drept de vot, şi membrii Vasile Miu, şef Sucursală Energetică Port, Aurelian Liţă, şef Biroul Achiziţii Finanţări Interne, Luciana Izabel Mocanu, Serviciul Juridic şi Contencios, Aurelia Roşu, contabil-şef SEP, Sergiu Cârstocea, Compartiment Tehnic SEP, Cristian Stoicescu, Biroul Achiziţii Finanţări Interne. Au existat şi trei membri de rezervă: Elena Nicoleta Andronache, Serviciul Contabilitate, Daniela Diaconu, Serviciul Juridic Contencios, şi Dorina Constantin, Biroul Achiziţii Finanţări Interne. Nu au existat experţi cooptaţi.
 
Apoi, au fost primite şi ofertele economice. Cei doi operatori care şi-au dorit contractul au fost SC Arelco Power SRL şi SC Repower Furnizare România. S-au solicitat clarificări privind documentaţia de atribuire către SC Arelco Power SRL, prin adresa nr. 3716 din 3.10.2012. Răspunsul la solicitare a fost publicat pe SEAP într-un document ataşat anunţului de participare. Nu a fost depusă nicio contestaţie la documentaţia de atribuire. Modalitatea de desfăşurare a procedurii fiind online, nu a fost organizată o şedinţă de deschidere.
 
Comisia de evaluare a cerut clarificări şi/sau completări privind documentele de calificare şi ofertele tehnice: una de la Arelco Power SRL şi trei de la Repower Furnizare Romania SRL.
 
Conform procesului-verbal al şedinţei de evaluare din 8 noiembrie 2012, au fost admise ofertele celor două firme. Au fost evaluate propunerile tehnice, iar membrii comisiei au constatat că oferta SC Arelco Power SRL este conformă, iar cea a SC Repower Furnizare România SRL este neconformă. Din procesul-verbal nu reiese tocmai clar de ce, însă este citat procesul-verbal nr. 3 din 12 noiembrie 2012 (!?!).
 
În urma introducerii pe SEAP a rezultatului evaluării tehnice a ofertelor, conform deciziei comisiei de evaluare luate în şedinţa din 12 noiembrie 2012, a fost afişat în sistem preţul ofertelor declarate admise. Atunci a venit surpriza: SC Arelco Power SRL a oferit pentru lotul 1 8.360.880 de lei, iar pentru lotul 2, 17.725.680 de lei. Valoarea estimată pentru lotul 1 a fost de 6.952.000 de lei, iar pentru lotul 2, de 15.036.000 lei. Astfel, pentru lotul 1 a existat o depăşire a valorii estimate de 20%, iar pentru lotul 2, de 17,89%.

Nu au trecut de comisie…

Comisia de evaluare a analizat propunerea financiară sub aspectul existenţei corecţiilor admise de lege, al încadrării în valoarea estimată a contractului şi al preţului aparent neobişnuit de scăzut în raport cu ceea ce urmează a fi furnizat. Şi oferta rămasă în cursă a fost declarată inacceptabilă: preţul ofertei SC Arelco Power SRL depăşeşte cu peste 10% valoarea estimată a contractului atât pentru lotul 1, cât şi pentru lotul 2. Astfel, comisia de evaluare a stabilit că ofertele celor două societăţi, atât pentru lotul 1, cât şi pentru lotul 2, sunt inadmisibile. Prima „picase”, oricum, la evaluarea tehnică.
 
În conformitate cu legile în vigoare, comisia de evaluare a decis, la data de 14 noiembrie 2012, anularea procedurii de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect „Cumpărare energie electrică”.
 
În ianuarie 2013, CN APMC a lansat iar „invitaţie” de participare firmelor interesate de acelaşi contract, amintindu-le că este vorba despre staţiile electrice din porturile Constanţa şi Midia. CN APMC a primit din nou două oferte, însă doar una a reuşit să treacă de comisia de evaluare, în aprilie 2013. Este vorba despre societatea Repower Furnizare România SRL. Estimarea iniţială a valorii contractului era de 25.552.160 de lei, fără TVA, însă cea finală a ajuns la 22.107.960,00 de lei, fără TVA.

Cine este Repower Furnizare România SRL?

SC Repower Furnizare România SRL este o firmă din Bucureşti ce a fost înfiinţată în anul 1996, având ca obiect de activitate „comercializarea energiei electrice“. Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 15 iulie 2015, asociaţi persoane juridice sunt Repower AG, din Elveţia, şi SC Repower Vânzări Romania SRL, din Bucureşti. Administratorii societăţii sunt Giovanni Jochum, Dan Dragoş Drăgan şi Bobst Kurt Josef.
 
Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2013, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 556.740.253 de lei, un profit de 3.445.482 de lei şi 21 de salariaţi.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună. Tot în secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza raportul procedurii de negociere aferent contractului la care facem referire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii